ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Турска гъбена супа

С макарони и ароматни подправки

Публикувана: 21 Септември, 2020 16:05
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 15980
Рецепта за вечеря: Турска гъбена супа
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.

Необходими продукти:

250 г кафяви или бели печурки гъби

1 средна глава лук

4 скилидки чесън

2 с.л. меко масло

3 с.л. зехтин

2 с.л. с връх брашно

600 мл. прясно мляко

1 л. зеленчуков/гъбен бульон или вода

1 - 2 шепи, дребни макарони

1 ч.л. мащерка + за допълнително поръсване на порциите, по желание

2 щипки джоджен

сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото и половината зехтин. Когато омекне и започне да се карамелизира сложете почистените и нарязани на дребно гъби и двете скилидки чесън, също наситнени, пише gotvach.bg.

Бъркайте 1-2 минутки и сипете брашното, за да се запържи и то. Ако е нужно намалете огъня, за да не загаря по дъното и добавете и останалия зехтин.

Налейте вода или бульон и оставете да къкри за 10-15 минути.

Сипете прясното мляко, другите две скилидки чесън фино настъргани или пресовани. Овкусете с подправките и сол и оставете супата да заври. Тогава сложете дребните макарони и варете толкова, колкото е указано на пакета. Ако е нужно, разредете с още течност.

Поднесете топлата гъбена супа, поръсена с още ароматна мащерка.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 56 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Бат Бойко нощния бандит
1 Отговор
С такава супа ме гощаваха в Мечо корито.

Оценка:
-1 +19

Апетитна
2 Отговор
Задължително ще я пробвам !

Коментиран от #4


Оценка:
-2 +11

како Вени
3 Отговор
рЪната праи бУрбата, да хапнем сега и да се приготвим за борбЪта със статията в 00:30

Оценка:
-1 +10

4
Този коментар е премахнат от модератор.
Помията
5 Отговор
Боли ме стомаха, гъбите са трудно смилаема храна..!

Оценка:
-12 +5

Кулинарка
6 Отговор
Вени, очаквам да напишеш рецепта за палачинки

Оценка:
-0 +2

3m1v
7 Отговор
Браво! За първи път тук чета простичка рецепта, а предполагам и че приготвеното по нея ще е вкусно.
Моят съвет е да публикувате повече такива рецепти, а не разни изюдени буломачи, дето за приготвянето им е необходимо 3-4 часа работа, тънко познаване на кулинарното изкуство, както и продукти на стойност 500 лв.

Оценка:
-0 +4

Хкйгг
8 Отговор
Ало, лудата, това се сгъстява и се сервира с крутони.

Оценка:
-3 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Красимир Каракачанов
Военният министър Красимир Каракачанов коментира програмата за превъоръжаване на армията ни
Нямаме пари за ”Опел”, мечтаем за ”Мерцедес”"

Още бисери
ТОП 5