Необходими продукти:
10 г масло
2 супени лъжици олио
3-4 стръка праз, нарязан
1 глава лук, нарязан
250 г ориз „Арборио“
800 мл зеленчуков бульон
100 г крема сирене
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган. Внимателно задушете праза в него с разбъркване, докато стане полупрозрачен. Ще отнеме около 10 минути. Не трябва да покафенява.
Добавете ориза и разбъркайте. След като оризът полепне добре с мазнина навсякъде или след около 2-3 минути, добавете 2-3 супени лъжици бульон, пише az-jenata.bg
След като течността се абсорбира, добавете още малко. Повтаряйте това, докато целият бульон бъде абсорбиран напълно за около 20-30 минути. Свалете от котлона.
Прибавете крема сиренето и черния пипер. Разбъркайте и сервирайте.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Спартанска диета
16:16 25.09.2020
3 Това с паста
17:59 25.09.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Баби старайте се за внуците
19:10 25.09.2020
7 Италиянски нежен тип
08:14 26.09.2020