ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Люто пиле с патладжан

Пикантно пилешко с капоната

Публикувана: 28 Септември, 2020 16:05
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6006
Рецепта за вечеря: Люто пиле с патладжан
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Необходими продукти:

за месото

4 пилешки бутчета

2 скилидки чесън

сол

градински чай салвия

2 с.л. лимонов сок

4 с.л. зехтин

4 зелени люти чушлета

черен пипер

за капонатата

бял балсамов оцет

1 жълта чушка

целина

2 с.л. зехтин

4 домата

1 патладжан

1 ч.л. каперси

бял пипер

50 г черни маслини

сол

1 глава лук

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C, долно и горно нагряване. Измийте, подсушете чрез попиване пилешките бутчета и ги разрежете, съответно, в ставата, пише blog.liebherr.com.

Измийте, разполовете, почистете лютите чушлета и нарежете половината на тънки ленти. Остатъка нарежете на малки кубчета.

Обелете чесъна и нарежете на шайби. Изплакнете салвията, подсушете чрез оттръскване и откъснете листата. Пъхнете чесън, чили и салвия, съответно, под кожата на частите от пилето.

Подправете със сол и черен пипер.

Поставете в съд за печене. Разбъркайте кубчетата чили с лимонов сок и олио. Поръсете върху частите от пилето. Печете във фурната около 35 минути.

Междувременно, за капонатата измийте, почистете и нарежете на едри кубчета патладжана. Измийте, разполовете, почистете и нарежете на ленти чушката.

Измийте, почистете целината, сложете настрана листата за гарнитурата и нарежете остатъка на шайби. Обелете лука и нарежете на шайби. Полейте доматите с гореща вода, залейте със студена вода, обелете, нарежете на четири и извадете семките.

Първо запържете леко патладжаните до тъмнозлатисто в горещото олио, после добавете чушката, лука и целината, посолете, подправете с люти подправки и задушете, покрити, с разбъркване от време на време, около 6 минути, до готовност, но още леко ал денте. След това, добавете доматите, маслините и каперсите, оставете да поемат, отворени, още около 2 минути и подправете с балсамов оцет, сол и черен пипер. Разпределете зеленчуците в чинии, поставете върху тях частите от пилето и сервирайте, гарнирани с листата от целината.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
2
Този коментар е премахнат от модератор.
Жоро
3 Отговор
Вени миличка ти какво умееш да готвиш най добре.

Оценка:
-2 +1

Здрава манджа
4 Отговор
За здрав човек..!

Коментиран от #8


Оценка:
-0 +5

ГРАД КОЗЛОДУЙ
5 Отговор
БЛАГОДАРЯ за рецептата

Коментиран от #14


Оценка:
-2 +2

ГРАД КОЗЛОДУЙ
6 Отговор
БЛАГОДАРЯ ВЕНЕЛИНА МАРИНОВА

Оценка:
-2 +1

Аз умея
7 Отговор
Да, прая само кифтета, за загладнели,, цига ета,,...само от хубава каймица, приготвени от мен дъртата,, магарица,,..... манджата си я бива, ако бъде приготвена от шеф еди кой си, само тогава бих хапнала с,, КЕФ,,...!

Оценка:
-3 +2

ГРАД КОЗЛОДУЙ
8 Отговор

До коментар #4 от "Здрава манджа":


малко са здравите хора в това стресирващо динамично време а животът е различен за всеки

Оценка:
-1 +3

9
Този коментар е премахнат от модератор.
10
Този коментар е премахнат от модератор.
Шевченко
11 Отговор
каква е тази целина на всяка манджа? По малко ли ще люти после?

Оценка:
-3 +1

Това, значи, че си ти
12 Отговор

До коментар #10 от "Вла":


Айде спри, от тебе по голяма и ДК няма...!

Оценка:
-2 +2

Руснаци тук няма
13 Отговор
Но да, си едат борш-буламача...!

Оценка:
-2 +2

14
Този коментар е премахнат от модератор.
15
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Емил Костадинов
Членът на Изпълнителния комитет на БФС коментира расисткия скандал на мача между България и Англия
Аз не видях расистки скандирания"

Още бисери
ТОП 5