Last news in Fakti

28 Септември, 2020 16:05 7 109 15

Рецепта за вечеря: Люто пиле с патладжан

  • пилешки бутчета-
  • патладжан-
  • капоната-
  • какво да сготвя

Пикантно пилешко с капоната

Рецепта за вечеря: Люто пиле с патладжан - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

за месото

4 пилешки бутчета

2 скилидки чесън

сол

градински чай салвия

2 с.л. лимонов сок

4 с.л. зехтин

4 зелени люти чушлета

черен пипер

за капонатата

бял балсамов оцет

1 жълта чушка

целина

2 с.л. зехтин

4 домата

1 патладжан

1 ч.л. каперси

бял пипер

50 г черни маслини

сол

1 глава лук

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C, долно и горно нагряване. Измийте, подсушете чрез попиване пилешките бутчета и ги разрежете, съответно, в ставата, пише blog.liebherr.com.

Измийте, разполовете, почистете лютите чушлета и нарежете половината на тънки ленти. Остатъка нарежете на малки кубчета.

Обелете чесъна и нарежете на шайби. Изплакнете салвията, подсушете чрез оттръскване и откъснете листата. Пъхнете чесън, чили и салвия, съответно, под кожата на частите от пилето.

Подправете със сол и черен пипер.

Поставете в съд за печене. Разбъркайте кубчетата чили с лимонов сок и олио. Поръсете върху частите от пилето. Печете във фурната около 35 минути.

Междувременно, за капонатата измийте, почистете и нарежете на едри кубчета патладжана. Измийте, разполовете, почистете и нарежете на ленти чушката.

Измийте, почистете целината, сложете настрана листата за гарнитурата и нарежете остатъка на шайби. Обелете лука и нарежете на шайби. Полейте доматите с гореща вода, залейте със студена вода, обелете, нарежете на четири и извадете семките.

Първо запържете леко патладжаните до тъмнозлатисто в горещото олио, после добавете чушката, лука и целината, посолете, подправете с люти подправки и задушете, покрити, с разбъркване от време на време, около 6 минути, до готовност, но още леко ал денте. След това, добавете доматите, маслините и каперсите, оставете да поемат, отворени, още около 2 минути и подправете с балсамов оцет, сол и черен пипер. Разпределете зеленчуците в чинии, поставете върху тях частите от пилето и сервирайте, гарнирани с листата от целината.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жоро

    1 2 Отговор
    Вени миличка ти какво умееш да готвиш най добре.
  • 4 Здрава манджа

    5 0 Отговор
    За здрав човек..!

    Коментиран от #8

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за рецептата

    Коментиран от #14

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВЕНЕЛИНА МАРИНОВА
  • 7 Аз умея

    2 3 Отговор
    Да, прая само кифтета, за загладнели,, цига ета,,...само от хубава каймица, приготвени от мен дъртата,, магарица,,..... манджата си я бива, ако бъде приготвена от шеф еди кой си, само тогава бих хапнала с,, КЕФ,,...!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Здрава манджа":

    малко са здравите хора в това стресирващо динамично време а животът е различен за всеки
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шевченко

    1 3 Отговор
    каква е тази целина на всяка манджа? По малко ли ще люти после?
  • 12 Това, значи, че си ти

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Вла":

    Айде спри, от тебе по голяма и ДК няма...!
  • 13 Руснаци тук няма

    2 2 Отговор
    Но да, си едат борш-буламача...!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.