ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Вкусна пита с кайма и праз

Подходящо за закуска, обяд или вечеря

Публикувана: 30 Септември, 2020 10:05
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7525
Рецепта на деня: Вкусна пита с кайма и праз
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.

Вкусна пита с месо е предложението ни за рецепта днес. Домашно пълненото тесто е подходящо за закуска, обяд или вечеря, в зависимост от предпочитанията ви, пише trafficnews.bg.

Необходими продукти:

За тестото:

550 г брашно
200 мл топло мляко
200 мл гореща вода
10 г суха мая
60 мл масло
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица сол

Относно пълнежа:

300 г кайма
1 голям праз
кимион
сол
черен пипер
смачкана люта чушка
масло

Начин на приготвяне:

Активирайте маята, след това добавете всички съставки и замесете гладко тесто. Оставете го да нарасне.

Запържете съставките за пълнене. Разточете тестото в кръг, след което разстелете пълнежа навсякъде. Затворете го от всички страни, след това го обърнете и го оформете отново в кръг с точилката. Направете дупки с върха на вилицата.

Намажете с разбит жълтък и заквасена сметана. Печете на 200 градуса за 30-35 минути.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 20 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Това с оформянето на
1 Отговор
кръг, след като е разстелен пълнежът, не е много ясно как става. А и защо в кръг, ако тавата е правоъгълна?

Оценка:
-5 +9

Така де
2 Отговор
Звучи малко като процедурата при правенето на Калцоне, само че формата на Калцоне-то е полукръг.

Оценка:
-2 +10

пенсионера
3 Отговор
Сложете повечко кайма, че да държи сито цял ден !!

Оценка:
-0 +13

ГРАД КОЗЛОДУЙ
4 Отговор
БЛАГОДАРЯ за поднецената рецепта

Оценка:
-1 +6

селяния
5 Отговор
Туй е пак някаква родопска рецепта.

Оценка:
-0 +3

Hujhgjj
6 Отговор
Отиваш на пекарната, искаш половин кило пълнозърнесто тесто. Разточвашрежеш по голям и помалък блат. Намазняваш и малко брашънце в тавичката, мяташ големия блат и след това каквото обичаш, но да е към два сантима и да е до полуготовност, кайма ли, зеленчуци ли, нз. Обръщаш тестото от блата над ръба на тавичката.загъваш с малкия блат и го покриваш с големия. Печеш на 180. Малко преди да извадиш намазваш с жълтък. Не знам как се казва, ама е супер.

Оценка:
-2 +6

7
Този коментар е премахнат от модератор.
Помийка та,
8 Отговор
Си гледам язи, това е сложно за мен...!

Оценка:
-0 +6

Коко Шанел
9 Отговор
Който меси тесто, той знае. От 550 г брашно и 400 мл течност тесто не става. Не е точна рецептата и подвеждате хората.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5