ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Говежда пържола със сос с уиски

И богата гарнитура от зеленчуци

Публикувана: 17 Октомври, 2020 16:05
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2242
Рецепта за вечеря: Говежда пържола със сос с уиски
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Поради факта, че трудно може да се намери качествено говеждо месо в България, то е по-рядко приготвяно у нас. Ако обаче сте се сдобили с хубаво говеждо, flagman.bg предлага една неустоима рецепта, по която да си го приготвите. Важно условие е обаче стековете да са със стайна температура.

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин
400 г говежди стек "Блек ангъс" (контрафиле)
25 г солено масло
4 глави лук шалот
1 малка връзка аспержи
100 г кафяви печурки
2 скилидки чесън
50 мл уиски
100 мл пълномаслена течна сметана
2 стръка естрагон
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Стековете трябва да са със стайна температура. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин и от двете страни.

Поставете ги върху силно загрята скара, плоча или грил-тиган. Печете 2 минути, след това завъртете пържолата на 90 градуса и печете още 2-3 минути. След това обърнете пържолата и печете 2 минути. Оставете месото да почине 5 минути.

Загрейте тиган и сипете в него 1 с.л. зехтин. Поставете обелените и разрязани на половина глави лук. Отрежете твърдите краища на аспержите, след това ги разрежете на половина и поставете и тях в тигана. Добавете и нарязаните на едро гъби. Запържете ги докато покафенеят. Добавете обелените и нарязани на тънки филийки скилидки чесън. Разбъркайте. Сипете уискито и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете сметаната, маслото и листата естрагон. Разбъркайте и гответе 3-4 минути. Овкусете със сол, черен пипер и още една малка бучка масло.

По средата на чинията сипете зеленчуци със сос. Върху тях подредете парчета пържола.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Вегетарианец съм
1 Отговор
Предпочитам пържолата на жена ми.

Оценка:
-4 +1

Спартанска диета
2 Отговор
Нямам търпение да стане виното, върви много с печено свинско.

Оценка:
-2 +2

ГРАД КОЗЛОДУЙ
3 Отговор
много хора си лягат гладни а БОРИСОВ се хвалеше щото хапвал филия с мас а иначе БЛАГОДАРЯ за предложената рецепта но всеки според възможностите си ВАШ ФЕН

Оценка:
-2 +4

Георги
4 Отговор
Бих казал, БЪРБЪН! Който не е опитвал, загубил е, нека опита. Сега в момента пия бърбън-Бъфало Трейс! Всеки бърбън е уиски, но не всяко уиски е бърбън, който не го знае, нека го запомни! Велико питие е БЪРБЪНА!

Коментиран от #6, #8


Оценка:
-0 +1

луда крава
5 Отговор
Аспержите излизат напролет. Айде печурки има винаги. 2+2 минути на страна за риба е малко. После що имали Алцхаймер.

Оценка:
-0 +0

антрашпиц
6 Отговор

До коментар #4 от "Георги":


Амчи аз кът нямам бърбън ще го заместя с ракия.Ама важното е,да се консумира всеки ден.Аз затуй не се разболявам.И корона не ме лове мене.

Коментиран от #7, #9


Оценка:
-1 +1

Георги
7 Отговор

До коментар #6 от "антрашпиц":


Става 😉! Жив и здрав! Важното е, да има нещо на масата!

Оценка:
-0 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
8 Отговор

До коментар #4 от "Георги":


ПРИЯТЕЛ полезна ли е безалкохолната бира за ХОРА след прекаран инсулт а кафе полезни лиса

Оценка:
-0 +0

МАЯ
9 Отговор

До коментар #6 от "антрашпиц":


РАКИЯТА ПОМАГА ЛИ ЗА ЗДРАВ секс

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Стефан Константинов
Здравният министър в оставка Стефан Константинов коментира наследничката си Десислава Атанасова
След тежката артилерия може би следва ядрено оръжие."

Още бисери
ТОП 5