Необходими продукти:
280 г тиква
30 г масло
½ глава лук, нарязан
225 г ориз Арборио
80 мл сухо бяло вино
1,2 литра горещ пилешки бульон
4 супени лъжици настърган пармезан
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете почистената тиква на кубчета. Поставете я да се свари в тенджера на средна към висока температура. По желание можете да сварите тиквата и на пара в съответния подходящ съд.
В друг тиган разтопете маслото. Добавете в него лука и го задушете за около 2 минути, докато омекне. Прибавете и ориза. Разбъркайте. Продължете с готвенето, като разбърквате от време на време, докато оризът стане бляскав заради маслото, а лукът започне да покафенява по ъглите.
Добавете виното и разбърквайте, докато се абсорбира напълно. Прибавете намачканата тиква и 1/3 от бульона. Намалете котлона. Гответе, докато бульонът се абсорбира или около 5 до 7 минути. Добавете половината от останалия бульон. Отново изчакайте да се абсорбира. Накрая добавете останалия бульон и отново гответе с разбъркване до абсорбирането на течността. Накрая добавете пармезана и овкусете с подправките.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГДБОП
Коментиран от #2, #10
16:06 28.10.2020
2 Брендолета
До коментар #1 от "ГДБОП":
Той е Рапон по прякор16:07 28.10.2020
3 Нема да го ядеме тва
16:10 28.10.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Хелоин
16:18 28.10.2020
6 Аре
16:27 28.10.2020
7 763к54
Тиква в манджата, плюс някакъв си ориз, дето всяка баба го има в долапа, както и съвсем тичпичното за България, сиерне пармезан.
Липсва само ляво око от жаба и яйце то гущер, та да стане рецептата.
16:28 28.10.2020
8 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:30 28.10.2020
9 Обичам я само
Коментиран от #15
16:52 28.10.2020
10 Брендолета
До коментар #1 от "ГДБОП":
или Винокурова по-точно. Съветвам те да не се пишеш ГДБОП. Много работи не знаеш, а и не пожела да говориш с мен никога. Знаеш коя съм сега и под какво име г-не.Коментиран от #11
17:09 28.10.2020
11 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #10 от "Брендолета":
коя си ти БРЕНДОЛЕТАКоментиран от #12
17:52 28.10.2020
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #12 от "Брендолета":
БЛАГОДАРЯ НАТАЛИ знаеш ли опитват се да ме хакнат когато отварям сайтове компютъра просто пада а БЛИЦ БГ са б ме блокирали безпричинно аз съм с инсулт БЛАГОДАРЯ НАТИКоментиран от #14
18:09 28.10.2020
14 Брендолета
До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
Наташа, защото е украинско-сръбско😂 име. Затова съм шутирана😂в България. И Винокуров беше тук, срещнахме се м.11.1993.18:36 28.10.2020
15 Бклнжйй
До коментар #9 от "Обичам я само":
В Сф един път ме поканиха в едно китно, но бая посетено ресторантче с италианска кухня. Там вкусих нещо което оприличавам на яхния , само дето вместо картофи беше с тиква. Вкусно беше.03:39 29.10.2020