ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Тиквено ризото с бяло вино

Есенни вкусове

Публикувана: 28 Октомври, 2020 16:05
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1906
Рецепта за вечеря: Тиквено ризото с бяло вино
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Необходими продукти:

280 г тиква
30 г масло
½ глава лук, нарязан
225 г ориз Арборио
80 мл сухо бяло вино
1,2 литра горещ пилешки бульон
4 супени лъжици настърган пармезан
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете почистената тиква на кубчета. Поставете я да се свари в тенджера на средна към висока температура. По желание можете да сварите тиквата и на пара в съответния подходящ съд.

В друг тиган разтопете маслото. Добавете в него лука и го задушете за около 2 минути, докато омекне. Прибавете и ориза. Разбъркайте. Продължете с готвенето, като разбърквате от време на време, докато оризът стане бляскав заради маслото, а лукът започне да покафенява по ъглите.

Добавете виното и разбърквайте, докато се абсорбира напълно. Прибавете намачканата тиква и 1/3 от бульона. Намалете котлона. Гответе, докато бульонът се абсорбира или около 5 до 7 минути. Добавете половината от останалия бульон. Отново изчакайте да се абсорбира. Накрая добавете останалия бульон и отново гответе с разбъркване до абсорбирането на течността. Накрая добавете пармезана и овкусете с подправките.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГДБОП
1 Отговор
...но Тиква от Банкя!

Коментиран от #2, #10


Оценка:
-2 +2

Брендолета
2 Отговор

До коментар #1 от "ГДБОП":


Той е Рапон по прякор

Оценка:
-2 +0

Нема да го ядеме тва
3 Отговор
Щото нали до довечера ше сме мъртви от ковито😂😂😂😂

Оценка:
-3 +1

4
Този коментар е премахнат от модератор.
Хелоин
5 Отговор
В карантина с.. М

Оценка:
-1 +1

Аре
6 Отговор
Вени, забравила си да напишеш : - Накрая всичко това го изхвърлете в кошчето за боклук.

Оценка:
-2 +1

763к54
7 Отговор
Типична, българска кухня с която са отрасли милиарди българи.
Тиква в манджата, плюс някакъв си ориз, дето всяка баба го има в долапа, както и съвсем тичпичното за България, сиерне пармезан.
Липсва само ляво око от жаба и яйце то гущер, та да стане рецептата.

Оценка:
-2 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
8 Отговор
БЛАГОДАРЯ за рецептата ВЕНИ и ФАКТИ БГ от ВАШ ФЕН но всеки според възможностите си а много ХОРА нямат и какво да ядът БЛАГОДАРЕНИЕ на пп ГРОБ

Оценка:
-2 +1

Обичам я само
9 Отговор
Десертно приготвена, опитах се да си я представя с ориз, не можах, тиквата не зная в коя кухня е заложена като готвена, може би азиатската....!

Коментиран от #15


Оценка:
-2 +1

Брендолета
10 Отговор

До коментар #1 от "ГДБОП":


или Винокурова по-точно. Съветвам те да не се пишеш ГДБОП. Много работи не знаеш, а и не пожела да говориш с мен никога. Знаеш коя съм сега и под какво име г-не.

Коментиран от #11


Оценка:
-1 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
11 Отговор

До коментар #10 от "Брендолета":


коя си ти БРЕНДОЛЕТА

Коментиран от #12


Оценка:
-0 +1

12
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
13 Отговор

До коментар #12 от "Брендолета":


БЛАГОДАРЯ НАТАЛИ знаеш ли опитват се да ме хакнат когато отварям сайтове компютъра просто пада а БЛИЦ БГ са б ме блокирали безпричинно аз съм с инсулт БЛАГОДАРЯ НАТИ

Коментиран от #14


Оценка:
-0 +1

Брендолета
14 Отговор

До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Наташа, защото е украинско-сръбско😂 име. Затова съм шутирана😂в България. И Винокуров беше тук, срещнахме се м.11.1993.

Оценка:
-1 +0

Бклнжйй
15 Отговор

До коментар #9 от "Обичам я само":


В Сф един път ме поканиха в едно китно, но бая посетено ресторантче с италианска кухня. Там вкусих нещо което оприличавам на яхния , само дето вместо картофи беше с тиква. Вкусно беше.

Оценка:
-1 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5