Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 14:05 6 080 12

До 14 години затвор грозят Амбър Хърд за фалшиви показания

  • амбър хърд-
  • разследване-
  • фалшиви показания-
  • съдебно дело-
  • актриса-
  • затвор

Австралийските власти разследват дали холивудската актриса е лъгала под клетва заради кучетата си

До 14 години затвор грозят Амбър Хърд за фалшиви показания - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Австралийските власти разследват дали холивудската актриса Амбър Хърд е лъгала под клетва по време на делото срещу нея през 2016 г. за незаконното внасяне в Австралия на домашните ѝ любимци - кучетата Пистъл и Бу, съобщи ДПА.

Представителката на министерството на селското стопанство Пийта Лейн заяви пред сенатска комисия в Канбера, че ведомството е запознато със свидетелските показания в лондонски съд, според които Хърд и тогавашният ѝ партньор Джони Деп съзнателно са дали фалшиви сведения за кучетата пред митническите власти, когато са пристигнали в Куинсланд с частен самолет през 2015 г.

Бившият служител на Деп Кевин Мърфи заяви пред съд в Лондон през юли, че многократно е предупреждавал двойката, че е незаконно да внасят кучетата в страната, без да информират за това властите. Той заяви, че Хърд е убедила служителите си да лъжат под клетва пред австралийския съд и да кажат, че тя не е имала информация за митническия контрол.

Пред сенатската комисия Лейн съобщи, че австралийската федерална полиция участва в разследването и се опитва да установи контакт с Мърфи. "Даването на лъжливи показания е криминално престъпление и това разследваме в момента", каза тя.

Максималното наказание за фалшиви показания под клетва в Куинсланд е 14 години затвор. През 2016 г. Хърд бе осъдена на един месец "добро поведение", което е специфично наказание според австралийското законодателство, след като се призна за виновна, че е дала фалшив документ на митническите власти. Хърд заяви, че е нарушила закона от незнание и записа видео, в което обяснява колко важна е работата на митническите власти да предпазват страната от навлизането на болести от чужбина.

Тогавашният министър на селското стопанство Барнаби Джойс влезе в световните новини със заплахата да убие Пистъл и Бу, ако не се върнат в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биби Кинг

    1 4 Отговор
    Затворгрози? Стига бе заразих ва!
  • 2 Кarosel

    31 2 Отговор
    На майката на братовчед ми от Нова Зеландия на летището и изеха семената от домати, за да не се разнасят болести. Много строг е митническият контрол там. Хората си пазят неповторимата еко система, а ние си фърляме фасовете през терасата. Никога няма да се докоснем до тяхната култура и манталитет. Знаем само да пcyваме и клеветим.

    Коментиран от #4, #5, #9

  • 3 Кarosel

    4 2 Отговор
    Хвърляме*
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 зеле

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Кarosel":

    И там хвърлят фасове, и там псуват като навсякъде. Никой не го интересува за митническия контрол, това се конторлира от държавата.
    Все някой ви е виновен и другите са все хубави... Докато не отидете там и видите че е същото.
  • 6 Диверсант

    8 2 Отговор
    А негрите къде напълзяха Европа като африкански скакалци какво ни носят??????
  • 7 цербер

    4 0 Отговор
    До 14 години затвор грозят Амбър Хърд за фалшиви показания. ПИШЕ СЕ РАЗДЕЛНО!
  • 8 цербер

    14 0 Отговор
    Максималното наказание за фалшиви показания под клетва в Куинсланд е 14 години затвор. ЕХ,АКО И ТУКА БЕШЕ ТАКА,ЩО МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ ЩЯХА ДА ТЪРКАТ НАРОВЕТЕ В СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН! АМА,НЪЦ.
  • 9 Stéphanie 🎲

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кarosel":

    Не само там и на други места е така!!!Зверски си прав 👍България не я намисай никога няма да стане както там или Европа.Започни от дупките по пътя,кофата за боклук която е една аз в двора имам 3 ,а за боклука и свинщината по улиците ,парка....Ние в Бг. сме на ниво Сомалия ,Конгу...😂
  • 10 Fox

    5 1 Отговор
    Амбър Хърд е скарана по принцип с истината , не знам дали е наясно изобщо какво значи тази дума.
  • 11 продуценто

    4 0 Отговор
    Тази вече няма да се снима във филм. Тя бая лъга в делото срещу Джони Деп.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.