Необходими продукти:
8 яйца
1 тиквичка
200 г кафяви печурки
1/2 консерва царевица с чили
1 ч. л. риган
1 глава лук
125 г сирене „Моцарела“
1 щипка пушен червен пипер
80 г краве масло
2 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичката се реже на тънки кръгчета. Гъбите се почистват и се режат на тънко, а пънчетата им се отстраняват. Лукът се нарязва на полумесеци. Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещеното масло. Когато омекнат, се добавя отцедената царевица.
Подправя се с риган, сол и черен пипер на вкус. Яйцата се разбиват добре с малко сол и се изливат върху зеленчуците. Отгоре се накъсва моцарелата и се поръсва с пушения червен пипер. Готви се около 15 минути на слаб огън, под капак.
Охлажда се леко и се сервира с листа босилек, пише woman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:10 06.11.2020
2 шеф Ли
18:29 06.11.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.