Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 18:59 4 237 4

Индийската Рапунцел счупи нов световен рекорд с косата си (ВИДЕО)

  • рапунцел-
  • дълга коса-
  • рекорд на гинес-
  • индийка-
  • ниланши пател

Тя пуска косата си от шестгодишна след несполучливо подстригване

Индийската Рапунцел счупи нов световен рекорд с косата си (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Индийско момиче подобри за втори път световния си рекорд за тийнейджърка с най-дълга коса - 2 метра, съобщи агенция UPI.

Ниланши Пател, която сега е на 18 години, за първи път влезе в Рекордите на Гинес на 21 ноември 2018 г. с дължина на косата 170,5 см. След това подобри постижението си на 1,90 м през септември 2019 г.

Ниланши пуска косата си от шестгодишна след несполучливо подстригване. Приятелите ѝ я наричат Рапунцел като героинята от приказката на братя Грим.

За да не се влачи косата ѝ по пода, Ниланши ходи с обувки с висок ток. Тя не полага особени грижи за косата си, но разчита на помощта на майка си. Мие я веднъж седмично, а един или два пъти седмично я подхранва с масло. Суши я на слънце или със сешоар. Обикновено я сплита, но когато иска да играе, я прави на кок. Дългата коса ѝ създава проблеми само когато плува.

Ниланши още не е решила дали да продължи да пуска косата си и да се опита да постави рекорд и в категорията за възрастни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 piff

    8 0 Отговор
    А тя самата , колко е висока защото на видеото си ли личи че 2 метровата и коса не стига до земята ???

    Коментиран от #2

  • 2 Behemoth

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "piff":

    Сляп ли си ,че главата и е овална по тоя овал има поне 30 сантиметра....ма мислете с тез глави да ви ...в чуторите...
  • 3 Рапунцел

    5 1 Отговор
    Ама индийска, от коя каста е...?!!
  • 4 Една, дърта, ромка,

    4 1 Отговор
    Може ли да, впечатли някого с типичната, индийска коса,, която я имат всички техни,, роднини,, може, само някой БМ....! (Лорчето завижда,, но не ви наблюдава, и не ви подслушва, стига, с тези ваши Ц. номера, на катунари....!)