Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 16:05 9 718 15

Рецепта за вечеря: Свинско печено със сос Грейви

  • свинско месо-
  • печено-
  • на фурна-
  • сос-
  • грейви-
  • какво да сготвя

Идеалният завършек на всяко ястие е сосът, а комбинацията от сочно свинско и сос Грейви е истинско съвършенство

Рецепта за вечеря: Свинско печено със сос Грейви - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходиими продукти:

8 свински котлета

сол

черен пипер

прясна мащерка

150 г бекон

2 глави лук

3 моркова

2 бр. пащърнак

120 мл. бяло вино

1 глава червен лук

1 с.л. кафява захар

100 мл тъмен балсамов оцет

черен пипер

450 мл телешки бульон

3 с.л. нишесте

Начин на приготвяне:

Котлетите овкусете със сол и черен пипер. Трябва да са с дебелина поне 1 1/2 см, не ги изтънявайте.

Нарежете лука, пащърнака и морковите на едро. Поставете котлетите и зеленчуците в алуминиева (или емайлирана) тава за печене. Бекона нарежете на средни кубчета и поставете в тавата, пише gotvach.bg.

В нагорещен тиган сотирайте нарязания на ситни зарчета червен лук. Прибавете кафявата захар и балсамовия оцет. Оставете сместа да къкри на слаб котлон, докато се редуцира. Овкусете го със сол и черен пипер. С тази смес намажете котлетите.

Налейте в тавата 200 мл говежди бульон. Печете в предварително загрята фурна, до готовност на месото. По време на печене го намажете още 1-2 пъти с балсамовия сос.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    10 2 Отговор
    Грейви или,, Деми - глас" сос се прави от накълцани телешки кокали или по точно от костния мозък и се вари поне 2-3h. От тоя сос в рецептата няма да стане нищо или нещо но не и Грейви!

    Коментиран от #6

  • 2 Ловец

    3 2 Отговор
    Много-компонентна рецепта, нямам всички тези материали.
  • 3 Boby

    9 5 Отговор
    Като прочета "захар", "кленов сироп" и т.н. ми е ясно, че става въпрос за "манджа с грозде", сиреч западноевропейска/(х)американска повръщня.
  • 4 34E3E

    11 1 Отговор
    Сосът от снимките ми прилича на веднъж вече яден. От входа или от изхода и излязъл се пита в задачата.
    Няма да говорим за кленови сиропи и прочее. Малко като алхимическа рецепта в която се изискват оченце от скорпионче, краченце от комодско варанче и разни такива.
    Научете се, че българинът няма да стане западняк и да яде буломачи. Имаме таква прекрасна кухня, с толкова много вкусни и простички рецепти, че нямаме нужда тия дето не мога да готвят да ни насочват оная работа.
  • 5 Брендолета

    6 1 Отговор
    Еее 2 глави лук, 2 бр.пащърняк. А не щете ли и 1 пустиняк за компания да сподели вечерята?
  • 6 Космат гръб

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Грейви може да се направи не само от телешки кости. Но си прав, че трябва да е Деми глейз. По-интересно е, че са писали сос грейви. То, грейвито си Е сос! Все едно да кажеш, хемендег с шунка.

    Коментиран от #12

  • 7 Венелино

    5 0 Отговор
    маани тия простотий "сос грездей" Препиши от някъде една качествена рецепта за ПАЧА!
  • 8 зелева супа

    3 0 Отговор
    Като започнете с тези готови телешки и пилешки бульони от консерва или торбичка, оплесквате цялата манджа. И освен това ще си докарате някоя алергия от консервантите.
  • 9 Крюшо

    1 0 Отговор
    Особен сос...!
  • 10 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Хаха, свинско печено със сос Сос ?!?!
    Gravy = Сос
  • 11 ПОРЕДНАТА АБСОЛЮТНА ПРОСТОТИЯ

    4 0 Отговор
    ОТ ТАА АВТОРКА... ЗА ТВОЯ ИНФОРМАЦИЯ ГРЕЙВИ ОЗНАЧАВА СОС...А СЕГА МИ КАЖИ КАК СЕ ЯДЕ СОС СЪС СОС....АМАН ОТ ЗАПАДНОБЪЛГАСКИ ТЪПОТИИ...КЛЕНОВ СИРОП ЗАХАР СВИНСКО И Т.Н.....ПРОСТО СТЕ ОТ ПРОСТИ ПО - ПРОСТИ....ТЪПИ И НЕНУЖНИ РЕЦЕПТИ КОИТО НИКОЙ НЯМА ДА ИЗПОЛЗВА....
  • 12 Отворко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Космат гръб":

    мамин,длъжни ли сме всички,особено по старите,да сме полиглоти та да ви разберем писаниците? А научете Български,и го ползвайте в България!!!!! ?Умници"....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.