ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Свинско печено със сос Грейви

Идеалният завършек на всяко ястие е сосът, а комбинацията от сочно свинско и сос Грейви е истинско съвършенство

Публикувана: 13 Ноември, 2020 16:05
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3923
Рецепта за вечеря: Свинско печено със сос Грейви
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Необходиими продукти:

8 свински котлета

сол

черен пипер

прясна мащерка

150 г бекон

2 глави лук

3 моркова

2 бр. пащърнак

120 мл. бяло вино

1 глава червен лук

1 с.л. кафява захар

100 мл тъмен балсамов оцет

черен пипер

450 мл телешки бульон

3 с.л. нишесте

Начин на приготвяне:

Котлетите овкусете със сол и черен пипер. Трябва да са с дебелина поне 1 1/2 см, не ги изтънявайте.

Нарежете лука, пащърнака и морковите на едро. Поставете котлетите и зеленчуците в алуминиева (или емайлирана) тава за печене. Бекона нарежете на средни кубчета и поставете в тавата, пише gotvach.bg.

В нагорещен тиган сотирайте нарязания на ситни зарчета червен лук. Прибавете кафявата захар и балсамовия оцет. Оставете сместа да къкри на слаб котлон, докато се редуцира. Овкусете го със сол и черен пипер. С тази смес намажете котлетите.

Налейте в тавата 200 мл говежди бульон. Печете в предварително загрята фурна, до готовност на месото. По време на печене го намажете още 1-2 пъти с балсамовия сос.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
КОНТРАТА
1 Отговор
Грейви или,, Деми - глас" сос се прави от накълцани телешки кокали или по точно от костния мозък и се вари поне 2-3h. От тоя сос в рецептата няма да стане нищо или нещо но не и Грейви!

Коментиран от #6


Оценка:
-2 +10

Ловец
2 Отговор
Много-компонентна рецепта, нямам всички тези материали.

Оценка:
-2 +3

Boby
3 Отговор
Като прочета "захар", "кленов сироп" и т.н. ми е ясно, че става въпрос за "манджа с грозде", сиреч западноевропейска/(х)американска повръщня.

Оценка:
-5 +8

34E3E
4 Отговор
Сосът от снимките ми прилича на веднъж вече яден. От входа или от изхода и излязъл се пита в задачата.
Няма да говорим за кленови сиропи и прочее. Малко като алхимическа рецепта в която се изискват оченце от скорпионче, краченце от комодско варанче и разни такива.
Научете се, че българинът няма да стане западняк и да яде буломачи. Имаме таква прекрасна кухня, с толкова много вкусни и простички рецепти, че нямаме нужда тия дето не мога да готвят да ни насочват оная работа.

Оценка:
-1 +10

Брендолета
5 Отговор
Еее 2 глави лук, 2 бр.пащърняк. А не щете ли и 1 пустиняк за компания да сподели вечерята?

Оценка:
-1 +4

Космат гръб
6 Отговор

До коментар #1 от "КОНТРАТА":


Грейви може да се направи не само от телешки кости. Но си прав, че трябва да е Деми глейз. По-интересно е, че са писали сос грейви. То, грейвито си Е сос! Все едно да кажеш, хемендег с шунка.

Коментиран от #12


Оценка:
-1 +2

Венелино
7 Отговор
маани тия простотий "сос грездей" Препиши от някъде една качествена рецепта за ПАЧА!

Оценка:
-0 +4

зелева супа
8 Отговор
Като започнете с тези готови телешки и пилешки бульони от консерва или торбичка, оплесквате цялата манджа. И освен това ще си докарате някоя алергия от консервантите.

Оценка:
-0 +3

Крюшо
9 Отговор
Особен сос...!

Оценка:
-0 +1

Хаджиментов
10 Отговор
Хаха, свинско печено със сос Сос ?!?!
Gravy = Сос

Оценка:
-0 +1

ПОРЕДНАТА АБСОЛЮТНА ПРОСТОТИЯ
11 Отговор
ОТ ТАА АВТОРКА... ЗА ТВОЯ ИНФОРМАЦИЯ ГРЕЙВИ ОЗНАЧАВА СОС...А СЕГА МИ КАЖИ КАК СЕ ЯДЕ СОС СЪС СОС....АМАН ОТ ЗАПАДНОБЪЛГАСКИ ТЪПОТИИ...КЛЕНОВ СИРОП ЗАХАР СВИНСКО И Т.Н.....ПРОСТО СТЕ ОТ ПРОСТИ ПО - ПРОСТИ....ТЪПИ И НЕНУЖНИ РЕЦЕПТИ КОИТО НИКОЙ НЯМА ДА ИЗПОЛЗВА....

Оценка:
-0 +4

Отворко
12 Отговор

До коментар #6 от "Космат гръб":


мамин,длъжни ли сме всички,особено по старите,да сме полиглоти та да ви разберем писаниците? А научете Български,и го ползвайте в България!!!!! ?Умници"....

Оценка:
-0 +1

13
Този коментар е премахнат от модератор.
14
Този коментар е премахнат от модератор.
15
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Проф. Милан Миланов
Председателят на Централната етична комисия към Българския лекарски съюз коментира парите за здравеопазване
Нашият бюджет прилича на чорапогащника на магистрална уличница"

Още бисери
ТОП 5