Last news in Fakti

14 Ноември, 2012 11:24 998 0

„Гламър“ връчи наградите „Жена на годината“

  • гламър-
  • жена-
  • годината-
  • награда-
  • връчи-
  • селена гомес-
  • лина дънам-
  • мода-
  • спорт-
  • телевизия

Сп. „Гламър“ връчи наградите си "Жена на годината" на церемония в Карнеги хол в ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.

Ежегодната церемония събира звезди от света на киното, телевизията, спорта и модата. С тях сцената споделят  неизвестни жени с не по-малко внушителни постижения.

Лина Дънам, създателката на сериала "Момичета" и идол на младото поколение беше представена от продуцентката Челси Хендлър, а в речта си отдаде почит на Нора Ефрон, която почина тази година.

Гимнастичката Габи Дъглас получи награда заедно с плувкинята Миси Франклин и други олимпийски спортисти. Представи ги певицата Мери Джей Блайдж.

Етел Кенеди беше възхвалена от дъщеря си Рори, създала филм за известната си майка, а актрисата и певица Селена Гомес беше поздравена от приятеля й Итън Хоук.

Най-вълнуващите моменти  в церемонията бяха с хора, за които публиката не е чувала. Тази година такъв беше случаят с пакистанската активистка и режисьорка Шармийн Обайд-Чиной, която излезе на сцената с жена с изгорено от киселина лице. Обайд-Чиной спечели тазгодишната награда "Оскар" за късометражен филм с лента на тази тема.

Церемонията отдаде почит и на помагалите на пострадалите от супербурята Санди, представяйки 20 жени, участвали много активно в спасителните операции.

Ана Уинтур, главният редактор на сп. "Вог", поздрави на сцената видна личност от света на модата – Ани Лейбовиц. Челси Клинтън представи жени от цялата страна, участвали в политиката тази година и отбеляза, че е постигнат напредък в това отношение.

Наградата за цялостни постижения получи Рут Бейдър Гинсбърг, съдия от Върховния съд. Тя призна, че се чувства странно да я награждава модно списание.

"Съдиите не са хора, които са сред най-ефектно облечените“ - каза тя и отбеляза, че е едва втората жена в американския Върховен съд, но е първият съдия, почетен от сп. "Глaмър".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА