Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 10:05 7 180 3

Рецепта на деня: Чурос - хрупкави испански толумбички

  • чурос-
  • толумбички-
  • испанска кухня-
  • парено тесто-
  • закуска-
  • какво да сготвя

Бърза и лесена за приготвяне сладка храна от парено тесто

Рецепта на деня: Чурос - хрупкави испански толумбички - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 ч.ч. вода

100 г масло

1/2 ч.л. сол

1 ч.ч. брашно

3 яйца

олио за пържене

за поръсване захар, канела, пудра захар (или течен шоколад за потапяне)

Начин на приготвянe:

Водата за тестото се кипва заедно със солта и маслото. Брашното се изсипва наведнъж във водата и се разбърква на слаб огън с дървена лъжица, докато тестото стане на топка. Отстранява се от огъня и се оставя настрани да се поохлади.

В горещото тесто се добавят едно по едно яйцата, като се бърка непрекъснато с дървената лъжица. Тестото се слага на порции в по-тънък шприц с къдрав накрайник. Олиото се загрява и се шприцоват ивици с дължина 10-15 см. Изпържват се до златисто.

Горещите чурос се сервират поръсени със захар, канела, пудра захар или потопени в течен шоколад, пише lakomnik.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    5 1 Отговор
    Клиентите ги връщат, защото са, мазни, това е сериозно, много хора отказват. вече. пържени те храни...!

    Коментиран от #3

  • 2 Ало

    1 2 Отговор
    Защо им казвате чурос не знам. Та това са обикновени толумбички
  • 3 Готвача

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лора":

    Разходи се малко по кръчмите и ще видиш колко връщат пържените храни.