Last news in Fakti

3 Декември, 2020 16:05 9 210 10

Рецепта за вечеря: Лесни и вкусни гювечета

  • гювече-
  • луканка-
  • сирене-
  • колбас-
  • яйце-
  • какво да сготвя

Бързо топло ястие

Рецепта за вечеря: Лесни и вкусни гювечета - 1
Снимкa: Shutterstock

Гювечетата са бърз и лесен начин да приготвите вкусна и топла вечеря, особено ако нямате настроение да стоите дълго над печката, пише actualno.com. Ако ги харесвате, опитайте тази рецепта.

Необходими продукти:

1 домат или консерва с домати

2 глави лук

сирене

луканка или друг колбас

2 червени чушки

4 яйца

масло

Начин на приготвяне:

На дъното на всяко гювече сложете малко масло. Отгоре сложете нарязания на филии кромид лук, залейте го с доматите и добавете натрошено сирене.

Добавете нарязаните на дребно червени чушки и луканката.

Чукнете по 2 яйца във всяко гювече и затворете с капака. Гювечетата се пекат за около 40 минути на 200 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганчо

    10 2 Отговор
    изглежда вкусно ,колко сирене да сложим?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Дааа

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ганчо":

    Колкото си събрал от сутринта.
  • 3 Ох чедо

    6 1 Отговор
    Добавка локанка... ок..... става..... големия гювеч ми го няма, но малките ми са тук....!
  • 4 Колкото

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "ганчо":

    Главата, ти....!

    Коментиран от #6

  • 5 кц цж ф

    34 0 Отговор
    За 40 мин. на 200 градуса, тия яйца ще станат не зелени, ами суросинкяви.
    Яйцата се чупят, 2-3 мин преди да се извади гювечето и то при положение, че не харесвате рохки яйца.
    Това момиче, дето е писало тая статия, предполага не е семейно. Щото ако бе семейна, щеше да ходи посинена.

    Коментиран от #8

  • 6 ганчо

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Колкото":

    ма кати добре ли е че тази сутрин беше мн добре ,цяла нощ още и още....д ти е ма поста
  • 7 Всичко, по желание на,

    2 5 Отговор
    Клиента, молим един кант степ сок, утре пак, ужасссс, кой се опитва да ме срами....! (Така съм работила, че все едно работата е на баща ми.... дядо Коледа е видял, но пелтека създаде и на детето ми куп главоболия, само за това заслужаваш най, дано гледа горния....мъчно ми е хора....!)
  • 8 Ники

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "кц цж ф":

    Дам и на едно единично гюведже се чуква 1 яйце малко преди да го искараш и вече на отворен капак
  • 9 Браво

    3 2 Отговор
    Обожавам гювечджета. Много добра рецепта и благодаря. Всеки може да добави или извади каквото иска. Важното е, да е вкусно и приготвено с кеф и удоволствие.
  • 10 пенционер

    5 1 Отговор
    Луканка, щото Бойко даде 50 лева айретен. Иначе Македонка.