8 Декември, 2020 16:05 5 553 12

Рецепта за вечеря: Медальони от свинско месо

  • медальони-
  • свинско месо-
  • зеленчуци-
  • сос-
  • какво да сготвя

С добавка от зеленчуци и специален сос

Рецепта за вечеря: Медальони от свинско месо - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 г свинско месо

50 мл бяло вино

4 домата

2 с. л. зехтин

1 ч. л. горчица

1 глава лук

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на филии (медальони) с дебелина около 4 см. Когато избирате месото, внимавайте да е по-чисто без много жилки. Загрейте зехтина или друга мазнина по избор на силен огън и сложете медальоните да се запекат от двете страни.

През това време нарежете лука на полумесеци, а доматите на едро. Когато месото е готово, добавете зеленчуците при него. Гответе още около 3 минути.

Преместете медальоните с лука и доматите в отделен съд и покрийте с капак или завийте във фолио, оставете за няколко минути. Ако в тигана е останал сос от месото, добавете в него виното, горчицата и подправките. Когато се сгъсти, полейте с него готовите медальони при сервиране, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gvtdafg

    5 7 Отговор
    То хляб няма.какви са тези буржоазни храни

    Коментиран от #6, #9, #11, #12

  • 2 пенсионера

    2 3 Отговор
    баш преди пенсия, от тая рецепта за вчеря няма да мога да спя .....

    Коментиран от #7, #10

  • 3 Стоян стоянов

    8 1 Отговор
    Медальоните се приготвят само от бонфиле рецептата не е лоша но името е грешно.Неможе на захарта да казваме сол.Много от заведенията също използват неправилно имената на ястията. Не злобея аз съм дипломиран готвач от 1984година.

    Коментиран от #8

  • 4 Кулинар

    3 1 Отговор
    Ква са тия са ми дават акъл за приготвяне на свинско месо ?????????????????????Първо на снимката това не е свинско месо а е нещо подобно на месо от прасета отглеждани с 80/ химикали и подобрители дето за 3 месеца стават 150 кл. Ние домашните кулинари си имаме специални начини на приготвяне на хубавото домашно свинско месо всичко останало е !!!!!!!!! Няма да казвам какво щото ще ме изтрият.
  • 5 Лора

    1 2 Отговор
    Ох майна,, голем кеф, въпреки, че свинското го отрекох...!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 един от стадото

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян стоянов":

    и друго не забеляза Стояне, макар да съм дипломиран инж., не готвач. Това е цяло филе печено на фурна и после нарязано. Няма лошо, вкусно е, но при медальона се получава лек загар по страниците, щото се приготвят отделно. Ма ти готвач ли си още, не сте ли само шефове вече..
  • 9 изнервяш много всеки път пишеш

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gvtdafg":

    Че нямаш пари си беден ,съдбата си е твоя .Не го споменавай всеки път че накъртва ,яж хляб с лук дано ти хареса рецептата и е по твоя джоб
  • 10 За пенсионери преди пенсия

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "пенсионера":

    Гълаби на тавана или хлебарки в мазата .Избора е във ваши ръце.После да правите икономия на вода вземете един леген напълнете го със сняг.Приберете се у дома и след 20 мин .имате безплатна вода за измиване на чинията.Мръсната вода не хвърляйте ,запазете я за тоалетната.
  • 11 охлюви и гъби от гората ,

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Gvtdafg":

    диви зайци всичко що има в гората .Стягай раницата и бягай че хладилника празен или зимата не го пускате на терасата икономията е важна нали не сте буржоа
  • 12 Аристократ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gvtdafg":

    Супа от прилеп с дъждовна вода само солта е от магазина може и без нея.Да ви е сладко