Необходими продукти:
400 г свинско месо
50 мл бяло вино
4 домата
2 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1 глава лук
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на филии (медальони) с дебелина около 4 см. Когато избирате месото, внимавайте да е по-чисто без много жилки. Загрейте зехтина или друга мазнина по избор на силен огън и сложете медальоните да се запекат от двете страни.
През това време нарежете лука на полумесеци, а доматите на едро. Когато месото е готово, добавете зеленчуците при него. Гответе още около 3 минути.
Преместете медальоните с лука и доматите в отделен съд и покрийте с капак или завийте във фолио, оставете за няколко минути. Ако в тигана е останал сос от месото, добавете в него виното, горчицата и подправките. Когато се сгъсти, полейте с него готовите медальони при сервиране, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Gvtdafg
Коментиран от #6, #9, #11, #12
16:13 08.12.2020
2 пенсионера
Коментиран от #7, #10
16:19 08.12.2020
3 Стоян стоянов
Коментиран от #8
16:22 08.12.2020
4 Кулинар
16:26 08.12.2020
5 Лора
16:32 08.12.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 един от стадото
До коментар #3 от "Стоян стоянов":
и друго не забеляза Стояне, макар да съм дипломиран инж., не готвач. Това е цяло филе печено на фурна и после нарязано. Няма лошо, вкусно е, но при медальона се получава лек загар по страниците, щото се приготвят отделно. Ма ти готвач ли си още, не сте ли само шефове вече..17:26 08.12.2020
9 изнервяш много всеки път пишеш
До коментар #1 от "Gvtdafg":
Че нямаш пари си беден ,съдбата си е твоя .Не го споменавай всеки път че накъртва ,яж хляб с лук дано ти хареса рецептата и е по твоя джоб17:51 08.12.2020
10 За пенсионери преди пенсия
До коментар #2 от "пенсионера":
Гълаби на тавана или хлебарки в мазата .Избора е във ваши ръце.После да правите икономия на вода вземете един леген напълнете го със сняг.Приберете се у дома и след 20 мин .имате безплатна вода за измиване на чинията.Мръсната вода не хвърляйте ,запазете я за тоалетната.17:55 08.12.2020
11 охлюви и гъби от гората ,
До коментар #1 от "Gvtdafg":
диви зайци всичко що има в гората .Стягай раницата и бягай че хладилника празен или зимата не го пускате на терасата икономията е важна нали не сте буржоа18:07 08.12.2020
12 Аристократ
До коментар #1 от "Gvtdafg":
Супа от прилеп с дъждовна вода само солта е от магазина може и без нея.Да ви е сладко18:19 08.12.2020