Last news in Fakti

10 Декември, 2020 14:01 14 410 8

Наследниците на проф. Чирков сбъдват последното му желание

  • професор чирков-
  • кремиран-
  • погребан-
  • германия-
  • последно желание-
  • александър чирков-
  • деца

Професорът искал да бъде положен в гроба на неговата втора съпруга Мариане в Германия.

 Наследниците на проф. Чирков сбъдват последното му желание - 1
Снимка Архив: БГНЕС

Децата на проф. Александър Чирков, който ни напусна внезапно на 24 ноември, решиха да изпълнят волята му да бъде кремиран, а урната да бъде положена в гроба на неговата втора съпруга Мариане в Германия. За да уреди административните въпроси, у нас се прибра единственият син на легендарния кардиохирург – Алесандро, пише седмичникът "Ретро".

Той водеше със себе си и преводач, тъй като е емигрант от дълги години и се затруднява с българския език. Алесандро не е припознал медицината за свое призвание, но пък от години гради завидна кариера в Брюксел.

В момента синът на Чирков е директор по международните въпроси на известната компания за производство на хранителните добавки "Хербалайф“. Във фирмата той вече има 3-годишен стаж, а преди това е бил на ръководна позиция в Европейския парламент, където всъщност работи и неговата съпруга. Той е завършил Лондонското училище по икономически и политически науки и университета във Фрайбург, Германия, и работи все в престижни компании и институции от 2003 г. насам.

Алесандро е плод на любовта на проф. Чирков с втората му жена Мариане. От този брак е и дъщеря му Кармен, която също не е наследила професията му. За разлика от брат си тя е избрала да живее в Германия. Там от години работи в сферата на образованието, а последният ѝ пост е на ръководител на един от департаментите в университета в Хамбург.

На немска земя са и двете дъщери на кардиохирурга от първата му съпруга Веселина, която също не е между живите. Чирков успял да увлече Джема и Татяна по медицината, но съжалявал, че нито една от двете не се насочила към неговата специалност. За сметка на това Татяна притежава цели две специализации. Тя е едновременно невролог и психиатър и практикува като главен лекар в престижна болница в немския град Франкфурт. Сестра ѝ Джема пък се занимава с дентална медицина. Тя е талантлив зъболекар и дори успяла да отвори своя клиника в Кьолн.

Децата на покойния професор, макар от различни майки, са сплотени и се обичат. Приживе всички те успяха да го зарадват с общо седем внучета.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой каквото да казва

    171 3 Отговор
    Щастлив човек с богат и смислен живот - любови, кариера, деца, внуци, признание... Дай боже всекиму... Бог да го прости!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    84 3 Отговор
    Този човек заслужава паметник
  • 4 Мечо Пух

    78 4 Отговор
    ЧОВЕК с главно Ч - толкова дал на България и на света. Малко благодарност ако има в нас ще кръстим кардиологичната болница "Света Екатерина" на него
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Професоре, правилно си решил урната да

    36 3 Отговор
    Ти бъде в Германия, там са твоите близки, живи и Покойници, Може би ако станеме някога Нормална"държава, твоите близки може да преусмислят нещо, но сега е по добре да си по далече от" кочината" наречена България, Бог да те прости!!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 4 Отговор
    ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И ДА СЕ ОПРАВЯ
  • 8 Професор

    11 0 Отговор
    Той е в топ 20 в света , за трансплантация за сърце. АДМИРАЦИИ И ПОКЛОН ПРОФЕСОРЕ СВЕТЪЛ ТИ ПЪТ .. 😔