Last news in Fakti

10 Декември, 2020 18:36 6 285 16

Българска дизайнерка разказа как е ушила булчинската рокля на Цеци Красимирова (СНИМКИ)

  • цеци красимирова-
  • сватба-
  • рокля-
  • дизайнер-
  • евгения борисова

Това е най-скъпата и сложна рокля в кариерата на дизайнерката

Евгения Борисова е дизайнерката, която е спечелила доверието на Цеци Красимирова, да ушие най-специалната рокля в живота и - тази за нейната сватба.

В своя публикация в Инстаграм, Борисова разкри подробности около нейната направа и сподели, че всъщност това е най-сложната и най-скъпата рокля, която е шила в цялата си професионална кариера. Транспортирането ѝ до Испания, пък станало с помощта на ТИР, за да не бъде повреден тоалета.

Самата дизайнерка разкрива, че не е имала ограничения в бюджета, като според запознати роклята-бижу е струвала поне 50 000 лева. Тя е тежала 35 кг, с които Красимирова стоически е издържала над 8 часа.

Роклята е била ушита за около 4-5 месеца в отделна стая, "скрита от погледите на любопитковци и за да не излязат папарашки снимки".

"Когато влизах в стаята, бях боса, защото на практика роклята изпълваше почти цялото студио и ме беше страх да не се замърси подът. Докато я шиехме, слагахме ръкавици за да не я изцапаме, защото много често от шиенето на ръка се пробивахме с иглите и течеше кръв. За да занесем роклята до машината за шиене /само машина с двоен транспорт/ бяха необходими трима. Двама носеха и държаха огромната конструкция, а един управляваше машината. При една от пробите видяхме, че 30 кг закачени на колана са непосилни за носене /дори само за два часа/ само от кръста и талията, затова създадохме укрепителна конструкция като тиранти, но от материала на роклята, чрез които разпределихме тежестта между талията и раменете".

За направата на роклята са поръчани 600 метра специални щраусови пера с най- голямата дължина/нарича се PLY20/, за да не се вижда сатенената лента на обикновените щраусови ленти и всичко е било пришито на ръка. Кристалите върху роклята, корсета и бюстието също са ръчно пришити и тежат около 7 кг. Всяка проба продължавала над 2 часа, споделя Борисова.

А за транспортирането на роклята до Испания е нает ТИР.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Типичен

    28 2 Отговор
    пример за кич на висока цена.
  • 2 Браво

    5 2 Отговор
    Да и даде медал ББ
  • 3 Сила

    21 1 Отговор
    Кой идиот се жени за тая! Викат и Цеца Умрелото ,защото който е с нея скоро умира!!!!
  • 4 Тая ревла

    17 2 Отговор
    шивачката надълго и широко обяснява какъв "къртовски" труд е хвърлила за тази дрипа но колко пари е взела "забравя" да спомене.
  • 5 Перушана

    12 2 Отговор
    в перушина !
  • 6 Биде

    22 2 Отговор
    Жена със вкус не би облякла подобно нещо, но когато една мутреса реши да парадира с възможности и мъж милионер резултата е такъв! Жалко че често живота е несправедлив!
  • 7 Сега чакам статия, в която

    11 1 Отговор
    Разказвате, как баба Гина прекопала царевицата!
  • 8 AA1

    9 0 Отговор
    Не искам да бъда злоезичен, но ако някой ден Цеци-то стане неутешима вдовица, дали аджеба Евгения Борисова ще й ушие невероятна, уникална, най-сложна черна рокля?! И не с щраусови пера, а с кожа от че.па. на Т-рекс...
  • 9 ВеРа

    20 1 Отговор
    Само една мутреса би се облякла в щраусови пера от глава до пети. Една истинска дама - никога.
  • 10 нмл;ь

    14 0 Отговор
    Някой някога да е виждал истинска принцеса, накичена с щраусови пера?
  • 11 Stéphanie 🎲

    15 0 Отговор
    Ужасна е 😱по несполочлив и грозен модел не бях виждала но пък българска дизайнерка 😂какво да очакваш едната нямала ограничение в парите другата в некадърност . "Роклята трябва да следва тялото на една жена, а не тялото да следва формата на роклята." - Хюбърт де Живанши ; "Начинът, по който се обличаш, е начинът, по който представяш себе си пред света, особено днес, когато човешките контакти са толкова бързи. Модата е мигновен език." - Миуча Прада
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    Разбира се сега ще има хора, които ще напишат язвителни коментари относно обърканата дума интелигентни. Но аз нямам надуто самочувствие, че съм журналист и не пиша с правописни грешки статия след статия и да ги чете цял народ.
  • 14 Това не е жена,

    2 0 Отговор
    а мъж - Цецо Красимиров.
  • 15 Хондо

    2 0 Отговор
    Само злоба срещу човек който дори не познавате, и как видяхте роклята та веднага я оплюухте та чак дизайнера стигнах те, радвайте се че все още има нормални хора с талант в тая попаднала кочина пълна с злобари
  • 16 Krasi

    0 0 Отговор
    Роклята наистина е страшно кичозна и откровено грозна. Предполагам, че е проектирана по желание на самата Цеци. Въпреки това, похвално е, че е заложила на български дизайнер. Борисова шие прекрасни рокли, истински шедьоври. Е с някои изключения.