Last news in Fakti

27 Октомври, 2012 10:27 560 0

Кой е по-по-най поп и рок изпълнител в медиите?

  • info7.me-
  • поп-
  • рок-
  • изпълнители-
  • публикации-
  • 3333333

Примата на българската естрада Лили Иванова заема първото място като най-споменавана изпълнителка в  първите 50 медии, със страници онлайн за периода 19-25 ноември 2012 г., показва справка на сайта info7.me.

Обобщената информация в наблюдаваните 50 първи български медии в интернет за поп и рок изпълнители сочи, че почти няма интерес към тях. Може би това е обяснимо, тъй като по-често такъв род публикации се появяват в специализираните музикални сайтове и в светските издания.

Статиите свързани с Лили Иванова в споменатия период са 43 на брой. Във всички тях се акцентира върху грандиозният концерт на певицата в зала „Арена Армеец”. Лили успя да напълни най-новата зала в София, а 15 хиляди нейни почитатели я аплодираха. Гранддамата дори се пошегува пред публиката, като заяви, че й е позволено да забравя, тъй като е на „100 години”. Броят на публикациите за Лили Иванова се е увеличил над два пъти в сравнение с предната седмица - от 12 до 18 ноември, когато са били точно 20.

Вижте всички публикации за Лили Иванова.

На второ място по споменавания е Орлин Павлов. Публикациите за него, на брой 23, обаче не са свързани с певческата му кариера, а с победата му в телевизионното реалити шоу Vip Brother. Орлин Павлов не знае как е спечелил симпатиите на хората. Той очаквал да си тръгне от къщата 2-3 седмици след старта на предаването. При него има пък спад в броя публикации. През предната седмица те са били 32.

Вижте всички публикации за Орлин Павлов.

Надолу в класацията са Графа с 9 споменавания, Мария Илиева с 8, БобоФСБ и "Мери бойс бенд" с по 4, Васко Кръпката и Мона – с по 3. Мона обаче е споменавана основно с ролята си в сериала "Революция Z".

В сравнение с предната седмица - от 12 до 18 ноември, броят на публикациите за Графа е паднал - тогава те са били 12.  За Мария Илиева обаче е имало само 2 публикации. Цели 17 споменавания има за Бобо, като обяснението е, че той е сред подгряващите на концерта на Дженифър Лопес. За ФСБ, Васко Кръпката и Мона има по една публикация. За "Мери бойс бенд" - нито една.

Общият извод е, че ако няма някакво по-голяма събитие, българските поп и рок изпълнители са в тотално „медийно затъмнение”. Информация за тях има само в тясно специализираните музикални сайтове, на личните им страници и в социалните мрежи.

За разлика от „чалга” изпълнителите, при поп и рок изпълнителите не наблюдаваме и някакво особено ровене в личния им живот през изминалата седмица. Или той не е достатъчно скандален, или се крият по-добре.

Info7.me следи за вас всички новини в над 50 водещи онлайн медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА