Необходими продукти:
бутер тесто - 1 кг охладено
ЗА КРЕМА
брашно - 5 с.л
захар - 1 ч.ч
масло - 60 г
яйца - 3 бр.
жълтъци - 3 бр.
ванилия - 2 бр.
прясно мляко - 1 л
орехи - за поръсване
жълтъци - 1 бр. за намазване
Начин на приготвяне:
Разлистете бутер тестото и по дължина нарежете на ленти с дебелина един сантиметър. Вземете алуминиеви формички за фунийки и увийте всяка лента около тях. Сложете в тава с хартия за печене и подредете фунийките в нея.
Намажете с разбит жълтък и сложете в загрята фурна на 200 градуса за 10 мин. Извадете, махнете от формите и охладете.
Направете крема като в тенджерка сложите 800 мл от млякото със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне.
Разбийте яйцата, жълтъците и останалото мляко с брашното. Добавете ги на тънка струйка, при непрекъснато бъркане при млякото. Бъркайте до получаване на гъст крем. Ароматизирайте с ванилията и махнете от котлона.
Оставете крема леко да се охлади и напълнете с него фунийките. По желание поръсете с натрошени орехи.
-3 +4
Коментиран от #3
-4 +4
До коментар #2 от "Ако лентичките":
Толкова...!
Коментиран от #4
-5 +2
До коментар #3 от "Колкото акъла, ти":
и как изглежда? Колко е дебело, че чак и да отрежеш лентичка с дебелина 1 см.? Как? Като блат за торта ли мислиш да го режеш? Успех в начинанието! 😉😂🤣Изказваш се много неподготвен/a, което говори за твоя акъл. Явно не си разбрал/a грешката, на която обърнах внимание, но то и за това акъл е нужен.
Коментиран от #5
-1 +4
До коментар #4 от "Ти знаеш ли какво е бутертесто":
Защото, бутер тестото е ронливо като го изпечеш и тогава ще ядеш въздуха на Гошету....!
Коментиран от #6
-0 +1
До коментар #5 от "Подготвена, съм разбира, се":
пържи лентичка с дебелина от 0,5 см. от кора за баница. Пък въздуха на Гошету си го яж ти, щом си подготвена.
-0 +2
Коментиран от #8
-1 +1
-0 +0
-0 +0
-0 +1