Last news in Fakti

14 Януари, 2021 10:05 3 931 4

Рецепта на деня: Самоси - хрупкави зеленчукови пирожки

  • самоса-
  • пирожки-
  • зеленчуци-
  • вегетарианско-
  • индийска кухня-
  • какво да сготвя

Предложение от индийската кухня

Рецепта на деня: Самоси - хрупкави зеленчукови пирожки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

300 гр. брашно

2 ч.л. сол

1 глава лук

5 картофа

400 мл олио

1 ч.л. кимион

1 люта чушка

150 гр. грах

кориандър - млян и пресен

1 ч.л. гарам масала

джинджифил

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с 1/2 ч.л. сол и добавете 4 с.л. олио. започнете да месите, докато се получат трохи и доливайте постепенно около 110 мл вода. Готовото тесто леко намазнете и го оставете за 30 минути.

Сварете, обелете и нарежете картофите на малки кубчета. загрейте 4 с.л. олио в дълбок тиган. Намалете температурата и запържете ситно нарязани лук, след което добавете граха, джинджифила, ситно нарязаните чушки и скълцан кориандър на вкус, нарязаните картофи, сол, кимион, около 1 ч.л. млян кориандър и 1 ч.л. гарам масала. След няколко минути бъркане махнете от котлона.

Разделете тестото на 10 топчета и ги разточете на кръгчета с диаметър 12 сантиметра. Кръгчетата се делят на 2 и всеки полумесец се навива на нещо като конус, като се слепва с вода.

Напълнете ги с плънката и ги покрийте. Изпържете индийските самоси на маслена баня - трябва да станат кафеникави и хрупкави.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 файчо

    0 0 Отговор
    Само да си ги докоснала -трупкави, зеленочукови питрошки!
  • 2 Самосите

    4 0 Отговор
    Хрупкат..!
  • 3 9сд8с08с

    5 0 Отговор
    Интересно ми е дали госпожата, която препоръчва рецептата я е правила някога?
  • 4 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Всичко ПРАЖЕНО / пържено/ в мазнина е много ароматно и вкусно. И ВРЕДНО за човешкия организъм !!! Да не говорим за свинските пръжки/ джумерки/ и прочие месни "деликатеси". Язък за хубавото вино отгоре !!! Същото се отнася и за зеленчуците !!! Всички азиатски кулинарни рецепти "преливат" от запръжки най-разнообразни..........
    Само ВАРЕНО ИЛИ ПЕЧЕНО !!!!!