Last news in Fakti

7 Декември, 2012 11:49 1 199 0

Безплатно парти на 8 декември в столицата

  • парти-
  • 8 декември

Складовете на „Деспред“ в София на ул. Веслец 84 тази събота, 8 декември, ще отворят врати за първи път за едно безплатното парти, което закрива фестивала за изкуство в публично пространство „Западен парк“, организиран от фондация Credo Bonum в партньорство със Столична община.

Докато в голямото хале ще се изявява диско откритието от Белгия – Villa, малкото, разположено точно до него помещение, ще се превърне в арена за множество алтернативни и инди български изпълнители. Първи ще представи своя аудио-визуален пърформанс YvesO още в 20 часа. След него ще се изявят с диджей сетове Darkprinz и Halojo, Space dUb jaMmers ще се представят лайв около 23 часа, а последнен е аудио-визуалният проект на dkstrkt. Специално за визуалното изкуство в малкото хале с под от павета ще се заеме Нели Борисова, която се интересува живо от интерактивно изкуство, осветление, виджеийнг, анимация и дигитална намеса в градска среда. Събитието се организира от музикалната платфрома Djbook.

Диджей и организатор на партита и събития с повече от десет години практика и участия в множество проекти и фестивали в страната и чужбина. В сетовете си YvesO (Студио Даухаус) покрива широк спектър от музикални стилове и течения, вариращи от съвременно техно и асид хаус, брейкс и бас, до класически джаз, електро, глич, ноиз и експериментална електроника. От шест години се занимава и с визуални изкуства и е създадател на експерименталния аудио-визуален проект dkstrkt.

Владетелят на мрачния звук Darkprinz (а.к.а Gothprince) е със завидна репутация и активност на родната ъндърграунд сцена. Сетовете му включват от синт-поп, ню и дарк уейв до електро и индъстриал и редовно радват вярната му аудитория. Halojo (a.k.a. Йоана Робова) е една от многото представители на най-младото поколение софийски звукови манипулатори. С афинитет към експеримента смесва глич, айдием, даркджаз, трип-хоп, брейкбийт, но винаги мелодично и с лека меланхолия.

SDJ (Space dUb jaMmers) са музикална формация, изграждаща сетивния периметър у слушателя, чрез достигането на определен праг на допустимост в зависимост от момента. Използвайки звука като инструмент, те боравят както с електронен така и с акустичен арсенал. Зад SDJ стоят Mr.Smiff – тромпет, вокал, JIB – бас, вокал, чело, зазизази-синтезатори, DIY - електронни, Moonkey – ударни и FunKiro – синтезатори.

Складовете на „Деспред“ се намират зад сградата на Столична Митница на ул. Веслец 84, в района на Централна автогара. Входът е безплатен, но само за пълнолетни. Начален час – 20.00 часа. Лични карти ще бъдат изисквани на входа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА