Last news in Fakti

10 Декември, 2012 17:40 6 685 2

Най-странните Коледни обичаи

  • коледа-
  • конкурс-
  • focus.bg-
  • коледни кулинарни изкушения

Един от най-дългоочакваните празници през годината е Коледа. Всяка държава има свои обичаи, с които почита празника. Някои от тях биха ни се сторили странни. Повечето са свързани с Дядо Коледа.

1. В САЩ и Канада децата оставят до камината или прозореца чаша с мляко и чиния с коледни сладки, за да нагостят белобрадия старец.

2. В Испания малчуганите напълват обувките си със слама, моркови и ечемик, за да нахранят елените на дядо Коледа.

3. В Дания празнуват цяла нощ, като сред задължителните ястия са печена гъска, червено зеле и оризов пудинг с канела.

4. В Чехия на 4 декември момичетата потапят черешова клонка във вода и ако тя разцъфне до Коледа, това означава, че през идващата година девойката ще мине под венчилото.

5. В Египет хората си обличат новите дрехи.

6. В Япония всеки трябва да направи някаква добрина и то най-вече за хората в болниците.

7. В Сирия цялото семейство се събира на двора и най-малкото дете запалва огъня. Преди огъня да изгори всеки го прескача като си пожелава нещо.

Всяка държава има свои рецепти за Коледни ястия. Някои ни звучат странно, а други бихме приготвили с удоволствие. Какво ще сложите на Коледната трапеза? Може да ни покажете като участвате в конкурса на focus.bg най-добра снимка на тема „Коледни кулинарни изкушения”. Наградата за победителя е „Уикенд за двама” в луксозния четиризвезден хотел „Гранд Монтана” в Банско.

Хотел „Гранд Монтана

е комплекс от висока класа, който се състои от 50 апартамента с една и две спални и студия. Намира се в най-престижната част на Банско, само на 4 минути пеша от лифта „Гондола” или на 2 минути с редовния ски бус. Хотелът разполага със стилно обзаведените апартаменти, модерни съоръжения и удобства, като SPA, спортен център, плувен басейн, ресторант, 24-часова рецепция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    2 0 Отговор
    и тука има оби4ай

    да се надуят цените на макс така 4е хората да не могат нищо да си купят а търговците после да изхвърлят замръзнали плодове
  • 2 никсън

    0 0 Отговор
    бе , бе , то пари няма поне цените да ни вдигат !!!!!!!!!!!!!!!!!!