ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Напукани портокалови сладки

Хрупкави и ароматни

Публикувана: 13 Февруари, 2021 10:05
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3255
Рецепта на деня: Напукани портокалови сладки
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Необходими продукти за топчетата:

100 гр меко краве масло

1 яйце

30 мл прясно изцеден портокалов сок

Настъргана кора от 1 портокал

125 гр захар

7-8 гр бакпулвер

1 кафена лъжичка сода бикарбонат

250 гр брашно

Необходими продукти за коричката:

Кристална захар
Пудра захар

Начин на приготвяне:

Смесете течните съставки и след това добавете сухите. Бъркайте колкото да се смесят продуктите. Може да ползвате миксер или на ръка.

Затворете купата в торба или стреч фолио и оставете поне за 1 час в хладилник (тестото може така да стои до 24 часа).

Оформете топчета с големина на орех (20-25 гр) и овалвайте първо в кристална, а след това в пудра захар. Наредете в тава, покрита с хартия за печене, на голямо разстояние една от друга, защото се разстилат по време на печене. Ако има нужда, приберете ги да се охладят в хладилник, защото трябва да са студени, когато ги сложите във фурната.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 12-15 минути. Затворете ги, след пълно охлаждане, в пластмасови или метални кутии с капак или найлонов плик, за да се запазят за по-дълго време, пише rozali.com.

Поставете оценка на статията:
Оценка 5 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
РАДИО ЕЛТО
1 Отговор
БЛАГОДАРЯ

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Левон Хампарцумян
Банкерът Левон Хампарцумян с коментар за Никулден:
Ако някой разчита да расте с клиенти-шарани, това не може да трае дълго и завършва зле"

Още бисери
ТОП 5