24 Февруари, 2021 14:30 2 841 8

Роджър Тейлър се оплака от...

  • roger taylor-
  • queen-
  • барабанист-
  • брекзит-
  • музиканти-
  • възмущение-
  • великобритания-
  • европейски съюз-
  • роджър тейлър

Барабанистът на Queen се възмути от щетите, които Брекзит нанася на музикантите

Роджър Тейлър се оплака от...  - 1
Снимка: shutterstock

Барабанистът на британската група "Queen" е поредният музикант, който заклейми Брекзит и щетите, които нанася на свободното придвижване на рок групите в Европа, съобщава сайтът ContactMusic.

Тейлър изказа съжалението си, че артистите и техните екипи не са били включени в споразумението на Лондон за напускането на ЕС. Той определи Брекзит като "ужасна ретроградна стъпка".

Седемдесет и една годишният Роджър е поредната звезда на рок и поп музиката, която се възмути от мярката, принуждаваща всеки член на бандата да си вади виза за всяка страна от ЕС, включена в турнето ѝ.

На практика това означава, че много британски състави ще се откажат да свирят в Стария континент. И като прибавим към това загубата им на приходи заради карантинните мерки, наложени срещу пандемията, положението става нетърпимо.

"Границите са едно от най-ужасните изобретения на човечеството. Сега, когато си налагаме още една от тях, това не е нищо, освен една ретроградна стъпка, достойна за съжаление", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четни

    1 8 Отговор
    Куин са студийна група.Техните лайфове са зрелищни ,но няма нито едно запомнящо се парче изпълнено на живо.Изключение прави концерта Live8 където Фреди подгряваше публиката.
    Техният слоган винаги е бил:
    Ако искате да видите Queen елате на концерт,а ако искате да чуете Queen си купете плоча. Това го казвам с цялото ми уважение към групата.

    Коментиран от #3

  • 2 В е л и к и я

    2 3 Отговор
    Тоя тупанджия първо да каже на референдума как е гласувал , второ цел живот бие един бийт само на тия тупани .. слаб слаб та слаб ... трето вече е старец къде е тръгнал не знам .. четвърто като като общо за Брекзита -да си сърбат попарата ...!

    Коментиран от #7

  • 3 В е л и к и я

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Четни":

    Ами ще са студийни като са гола вода на живо , само Брайън Мей и на живо е майстор .. На Фреди няма един концерт гласът му да е у ред и да звучи точно като на студиен запис , явно в студиото са му барали гласът с компютри да не фалшивее ...!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Фарбреджина

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "В е л и к и я":

    Прости коментари на невежи! Първо, Фреди пее уникално на повечето си концерти, освен когато е имал проблеми със своя глас! Неслучайно миналата година, Куин бе избрана за най-велика група, пееща на живо!
  • 5 Фарбреджина

    2 0 Отговор
    Да, затова миналата година Куин беше избрана за най-добрата група в света, пееща на живо ! Нелепи коментари!
  • 6 Keep yourself alive

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "В е л и к и я":

    Гола вода си ти! Повечето от концертите им са запомнящи, но какво да приказваш на някой, който не е гледал нито един и си пише само да се намира на приказка.
  • 7 Keep yourself alive

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "В е л и к и я":

    Роджър Тейлър е велик! Ти кой си?

    Коментиран от #8

  • 8 В е л и к и я

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Keep yourself alive":

    Аз съм този който единствен в света е свирил с три синтезатора на МИДИ от единия взимам барабани , от другия бас и китари от третия пиано и органи плюс щрайхове и брас секция .. ултра сложно със десетки нива , без миди файлове и синбеци .. всичко на живо .. с малкия пръст на лявата рък свирих баса ./..само с него /с другите девет пръста останалите партии от рокедрол до народиу хора ... а Гловър е един тупанджия , повече силата му е във вокалите .....и аз съм бил .. на 13 години .. имах бели Амати .. на 15 вече имах Ямаха синтесайзър от завода в Осака директно ..никой още нямаше този модел в Европа и САЩ бях на 15 а годината беше 1986 ..!Ще мълчите когато пиша АЗ !