Last news in Fakti

2 Март, 2021 13:49 3 872

Полезни съвети как да очаровате гостите си на вечеря

  • съвети-
  • гости-
  • вечеря-
  • foodpanda

Изпийте чаша вино или отделете малко време за себе си, за да сте спокойни, когато гостите ви пристигнат

Полезни съвети как да очаровате гостите си на вечеря - 1

Храна, напитки, приятели, добър разговор - вечерята в крайна сметка е проста и трайна комбинация от съставки, които всички ние обичаме. За да ви помогнем да организирате още по-безупречно и забавно събиране, ето няколко трика, с които да очаровате своите любими гости.

Гарантираме ви, че ще ги трогнете със старанието си за вечеря!

Първо направете хронология

Предварителното планиране е това, което ще ви помогне да направите незабравима вечеря. Съставянето на точни списъци и отделянето на достатъчно време за всяка задача ще сведе до минимум хаоса и ще ви помогне да се справите с неизбежните проблеми, които възникват.

Специалистите по организиране на партита и вечери с приятели посочват, че дори и да не можете да наемете кетъринг персонал за храната, е добре да помислите какво не трябва да правите сами - като вземане на десерт, доставка на вино, цветя или други. Много ще ви е удобно и ако изберете услуга за доставка на продукти от магазина.

Две седмици преди събирането

Създайте списъка си с гости, като се уверите, че ще имате достатъчно ястия, за да нахраните всички. Изпратете вашите покани.

Помислете за атмосферата и естетиката, която бихте искали за вечерята. Разберете какво ще ви трябва за декор и направете списък.

Една седмица преди събирането

Вижте потвържденията от гостите и не забравяйте да проверите техните хранителни ограничения. Планирайте менюто си, като имате предвид кои съставки са в сезона и какво може да се приготви ден преди събирането.

Помислете как ще искате вашите ястия да изглеждат при сервиране и не забравяйте да включите специални инструменти, чинии или гарнитури.

Вземете свещи и всеки друг декор (с изключение на цветя), който искате за вечерта.

Два дни преди събирането

Купете всички продукти за вечерята. Вземете вино и всякакви други напитки, които ще сервирате, и се уверете, че имате добър тирбушон.

Напълнете си формите за лед и вземете допълнително лед от магазина, ако ще правите коктейли. Направете плейлист (или няколко).

Ден преди събирането

Пригответе колкото се може повече храна, включително и десерт. Почистете дома си, особено зоните, където ще бъдат гостите (трапезарията, хола и банята) и се уверете, че боклукът и съдомиялната машина са празни за следващия ден.

Вземете цветя или други естествени щрихи и ги поставете във вази.

Денят на събирането

Вдъхновете се от професионалните готвачи и подгответе всички съставки, сосове и гарнитури, от които ще се нуждаете, за да довършите ястията си около плота. Пригответе всички последни ястия.

Поставете масата и сложете всеки декор. Всички кърпи и салфетки, сервизи за маса, чаши, картички и свещи трябва да бъдат разположени в този момент.

Два часа преди вечерята

Подредете цялата храна, която сте приготвили преди това, на плота и извадете чиниите и купите, които ще са ви необходими, за да ги приготвите.

Създайте станция за напитки и закуски за пристигането на гостите с вино или аперитив и нещо малко за хапване. Поставете кани или бутилки с вода на масата.

Облечете се за вечерята. Запалете свещи и пуснете първия си плейлист.

Изпийте чаша вино или отделете малко време за себе си, за да сте спокойни, когато гостите ви пристигнат. С цялата тази подготовка, със сигурност ви предстои едно вълшебно преживяване!



Свързани новини