3 Март, 2021 16:39 5 462 8

Секс работниците в Нидерландия излязоха на протест (СНИМКИ)

  • секс-
  • секс труженичка-
  • работа-
  • нидерландия-
  • холандия

Протестиращите се обявиха против дискриминацията в секс индустрията

Секс работниците в Нидерландия излязоха на протест (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Десетки работещи в нидерландската секс индустрия протестираха вчера пред парламента срещу решението на правителството да облекчи наложените заради коронавируса ограничения за някои професии, но не и за тяхната работа, която е легална в Нидерландия, предаде Ройтерс.

Протестиращите носеха червени чадъри и плакати с надписи като "Свирките са истинска работа" и лозунги срещу дискриминацията на работещите в секс индустрията, пише life.dir.bg.

Секс работниците в Нидерландия излязоха на протест (СНИМКИ)

"Протестирам, защото работещите в секс индустрията са подложени на дискриминация. Можете да отидете на фризьор, или на масажист, но не можете да отидете при служителка в секс индустрията", заяви труженичката в бранша Ивет Лурс, кандидатирала се в парламентарните избори през март.

Секс работниците в Нидерландия излязоха на протест (СНИМКИ)

Миналата седмица здравният министър Хуго де Йонге обяви, че работещите в професии, свързани с физически контакт, могат да се върнат към работа от сряда. Той обаче изключи специално секс индустрията, заявявайки, че поради естеството на работата тя не може да бъде извършвана безопасно. Протестиращите в Хага не са съгласни с това мнение.

Броят на случаите на заразяване в Нидерландия се покачва през последните седмици, като вчера беше отбелязано седмично повишение от 7 на сто, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    11 28 Отговор
    Служителка в секс-индустрията,тези са директно за АДА..
  • 2 Съгласен

    38 5 Отговор
    Между другото проститутките в Нидерландия имат много мощен синдикат, който се грижи за тях, от здравно обгрижване до попълване на годишните им данъчни декларации. Дори си издават и годишен календар, с картинки. Абе нормалните са си нормални....
  • 3 Кукла Барби

    26 1 Отговор
    РЗИ и НАП изобщо не проверяват онлайн проституцията, която по време на пандемия изкарва милиони за криминалния свят в бг!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дълбоко проникващ

    18 1 Отговор
    Сега държавата да ги субсидира.Щом са признати от закона и плащат данъци и осигуровки,трябва да им плаща държавата сега.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Служителка

    8 1 Отговор
    От секс индустрията, това нещо като маман ли е, а служител как се нарича..!?
  • 8 колориметър

    3 0 Отговор
    В България проституцията не е разрешена. Затова няма протести на секс-труженички. Няма чадъри,плакати,розови чорапки и дрешки,няма еротика. Разводите се увеличават,раждането на деца намалява. Намалява нацията,като численост.