Необходими продукти:
1 хляб от пшеничено брашно (за предпочитане да не е много мек)
4-5 яйца
250 гр. сирене
1 кофичка кисело мляко или 350 мл прясно мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
120 гр. масло
Начин на приготвяне:
Намажете с олио дъното на тавата, в която ще приготвите баницата. Подредете филиите като запълните празните места между тях с парченца хляб.
Пригответе сместа за плънката - първо разтворете содата в киселото мляко, след това разтопете маслото, счукайте яйцата и добавете към тях млякото, маслото и натрошеното сирене.
Върху първия пласт от филиите нанесете част от сместа за плънката. Отгоре поставете още един пласт филии. Поставете и останалата част от плънката.
Печете баницата за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хояняги Сан
Коментиран от #3, #5
10:08 11.03.2021
2 Ай ноу
10:09 11.03.2021
3 КОТарАК
До коментар #1 от "Хояняги Сан":
не , циганската баница е много по-елементарна.10:10 11.03.2021
4 Посетител
10:30 11.03.2021
5 Посетител
До коментар #1 от "Хояняги Сан":
Циганската баница беше филия хляб, поръсена с олио и шарена сол. Така поне знам аз.10:42 11.03.2021