ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Постни мекици

Закуска, подходяща и за постещите

Публикувана: 20 Март, 2021 10:05
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7787
Рецепта на деня: Постни мекици
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Необходими продукти:

300 г брашно

2 с.л. захар

1 ч.л. сол

350 мл вода

1 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. сода за хляб олио

Начин на приготвяне:

В дълбока купа пресявате брашното със захарта и солта. Разбъркайте добре.

В чаша топла вода добавете лъжицата оцет и изсипете в брашното. Замесете тесто и го оставете да почива около 30 минути под кърпа. Когато времето изтече добавете содата в тестото и премесете още веднъж. Пържете в тиган с олио, пише Actualno.com.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лелиииии
1 Отговор
Лелииииииииииии....😁😁....

Коментиран от #2


Оценка:
-1 +4

Лелииииии...
2 Отговор

До коментар #1 от "Лелиииии":


Маринова,това е първото смислено и стойностно нещо за което пишете.Продължете да се развивате в този дух!Уверявам ви нашите баби и дядовци са били с много по богато въображение от вашето когато са се занимавали с обич.

Коментиран от #3


Оценка:
-1 +9

Johansson
3 Отговор

До коментар #2 от "Лелииииии...":


Маринова е проста кат галош.

Оценка:
-3 +7

инж технолог
4 Отговор
Постни мекици.....Вие в пекарните мекици с кайма виждали ли сте? Баба ми си пържи мекици от тесто на село открай време,ама не съм я чул да каже на мекиците "постни".

Коментиран от #8


Оценка:
-2 +8

шуримури
5 Отговор
Глупости на кубчета!

Оценка:
-2 +5

зелен петел
6 Отговор
Преди имаше един тъпанар,който ни предлагаше постна пица.

Оценка:
-1 +5

Новак
7 Отговор
Това е тесто за палачинки! Водата повече от брашното. Някой не е в час!

Оценка:
-1 +6

Не е вярно
8 Отговор

До коментар #4 от "инж технолог":


Постни се водят,защото няма млеко и сирене и мая,а са с вода.

Оценка:
-1 +5

Знаещ
9 Отговор
До коментари #4 и #7
Постни са, защото вместо мая се ползва сода. Маята не се счита за постен продукт. И да, при тези пропорции се получава доста меко тесто. За сметка на това мекиците са много въздушни и пухкави.

Оценка:
-1 +8

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5