Необходими продукти:
125 гр. масло
125 гр. захар
2 яйца
300 гр. брашно тип 500
1/2 пак. бакпулвер
1 пак. ванилия
250 гр. мармалад
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се двата жълтъка един по един, брашното, размесено с бакпулвера, и ванилията. Замесва се тесто.
След това тестото се разделя на две. В намаслена и набрашнена тавичка се разточва част от тестото. Намазва се с мармалад.
Белтъците се разбиват на сняг и се изсипват върху мармалада.
Втората част от тестото се настъргва на едро ренде и се разпределя равномерно върху белтъците.
Сладкишът се пече до бледорозово в умерена фурна. Преди да се поднесе, се поръсва с пудра захар, пише kulinar.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА