Last news in Fakti

7 Януари, 2013 12:28 865 4

Израел забрани козметиката, тествана върху животни

  • козметика-
  • животни

От началото на 2013 г. в Израел влиза в сила закон, според който е забранен вносът, разпространението и продажбата на козметика и продукти, които са били тествани върху животни, съобщават еврейски медии.

Регламентът допълва приетата законодателна инициатива от 2007 г. за забрана за използването на животни от козметичната, фармацевтичната и химическата индустрия на Израел.

Забраната беше приета през 2010 г. и имаше 2 гратисен период преди да влезе в сила от началото на 2013 г.

Анализатори отбелязват, че мярката е в подкрепа на производство на козметични продукти от Мъртво море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Забраняват козметика тествана върху животни? Какви ли още первезни идеи имат тези дето пият българска кръв и дъвчат българско месо! Дето убиват животните по най болезнения начин - талмуд, описания с картинки от очевидци.
  • 2 Vania atanassova

    1 0 Отговор
    Все пак това е крачка напред. не използвам козметика,тестувана върху животни!Ако всички хора се замислят поне за малко , че всяко животно е дарено с ЖИВОТ и се е появило от майчица,както и хората ,то тогава всички ще станат Вегани,Нужно е обяснение на децата в ранна възраст,че е престъпление едно живо същество да изяжда друго и да го тиранизира.Марки ,тестувани върху животни можете да откриете в списъка в този сайд/Опитните зайчета на козмвтиката/
  • 3 Ваня Атанасова

    0 0 Отговор
  • 4 Ваня Атанасова

    0 0 Отговор