Last news in Fakti

25 Март, 2021 09:35 8 866 22

Бивш шеф на US разузнаване изнесе шокиращи разкрития за НЛО

  • нло-
  • извънземни-
  • разузнаване-
  • разузнавателна служба-
  • администрация

Джон Ратклиф е бивш директор на Националното разузнаване в администрацията на Тръмп

Бивш шеф на US разузнаване изнесе шокиращи разкрития за НЛО - 1
Снимка: Shutterstock

Пилотите на Пентагона са се срещали с много неидентифицирани летящи обекти, много повече, отколкото са разказвали на обществеността. Това твърди Джон Ратклиф, бивш директор на Националното разузнаване в администрацията на Тръмп. Ратклиф каза пред Fox News, че предстоящият доклад на Пентагона за НЛО ще съдържа повече детайли за взаимодействия с тях, отколкото е било съобщавано по-рано.

"Има много повече наблюдения, освен тези, които са станали публично достояние", заяви той. "Някои от тях са разсекретени. Когато говорим за наблюдения, говорим за обекти, които са били видени от пилоти на ВМС или ВВС или са били забелязани чрез сателитни изображения, извършващи действия, които са трудни за обяснение и движения, които са трудни за възпроизвеждане, тъй като нямаме технология за пътуване със скорости, които надвишават звуковата бариера."

Важно е да се приемат коментарите на Ратклиф с капчица съмнение, но този доклад се очаква от месеци и има смисъл, че в него ще бъдат включени допълнителни наблюдения на НЛО, пише Блиц.

Миналата година американският флот пусна официални версии на изтекли преди това видеозаписи, показващи пилоти на военноморските сили, които взаимодействат с това, което Ратклиф нарича НЛО.

"Накратко, нещата, които наблюдаваме, са трудни за обяснение. Има доста такива. Мисля, че тази информация се събира и ще бъде разпространена по начин, който американската общественост ще може да я види", обяви той.

Възможно е повечето, ако не всички, тези НЛО-та да бъдат обяснени с газ, отражения, трикове на светлината и частици в електронните сензори.

"Когато виждаме тези неща, ние винаги търсим правдоподобно обяснение. Времето може да причини смущения, зрителни смущения" каза Ратклиф. "Но има случаи, в които нямаме добри обяснения за някои от нещата, които сме виждали."

Ратклиф подчерта, че тези наблюдения са повсеместни и нямат ясен модел. "Когато говорим за наблюдения, това не е просто пилот или просто сателит, или просто някаква колекция от разузнавателни данни. Обикновено имаме множество сензори, които улавят тези неща", каза той. "Те са необясним феномен и има доста повече за тях, отколкото обществото знае."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    40 8 Отговор
    90 процента от НЛО са засечени в щатите. Всеки може да си направи изводи...

    Коментиран от #6, #11

  • 2 Хахаха

    23 3 Отговор
    Ето! Браво! Това се очакваше. Таман дойде време и за новините за НЛО.
  • 3 въпросче

    19 5 Отговор
    А защо не го кажете,та и обществото да знае,а не само вие да знаете и да се правите на велики?!
  • 4 Q2z

    10 4 Отговор
    Дали са му някой доларче....
  • 5 Хахахахаха

    15 6 Отговор
    Да се свържат със зам. шефа на ИКИ към БАН - Лъчко Филипов. Той си говори всекидневно с извънземните и ще им отговори на всички въпроси!
  • 6 българин

    11 14 Отговор

    До коментар #1 от "Да бе":

    Дали е така, надали, никъде няма повече екстрасенси, полтъргайсти, свръхестествени сили, врачки, баячки и контактували с извънземни от колкото в Русия, там е всичко най, най.

    Коментиран от #10

  • 7 ОЛН

    19 2 Отговор
    "тъй като нямаме технология за пътуване със скорости, които надвишават звуковата бариера."
    При бърза справка в Уикипедия за звуковата бариера е записано следното:Скорост на звука е скоростта, с която звуковите вълни се разпространяват в дадена среда. Най-често под това понятие се разбира скоростта на звука във въздуха (343 m/s = 1234,8 km/h). Отдавна имаме технология с която преодоляваме звуковата бариера.Има много изтребители,които могат да достигат скорости от по 2,3хил. та дори и 4хил. километра в час.
  • 8 ужас

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тъй като нямаме технология за пътуване със скорости, които надвишават ЗВУКОВАТА бариера."

    Коментиран от #20

  • 9 Гост-

    9 0 Отговор
    Имаше един сериал Project Blue Book базиран на разсекретени файлове на ВВС на САЩ
    Там си обясниха хората много старателно и го спряха.
  • 10 Домати с лук

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Бегай в краварника бе теле.
  • 11 винкел

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да бе":

    И в Русия има много само че няма информация.Питаха един руски космонафт:-Вярвате ли в НЛО.а тои каза
    -"Не вярвам сигурен съм"
  • 12 Петър

    18 1 Отговор
    Предимно женени мъже са виждали летящи чинии....

    Коментиран от #18

  • 13 Казах

    11 2 Отговор
    Ви аз, че ни угояват с тази карантина за храна на извънземните и ни ваксинират за да сме безопасни за тях...
  • 14 Въоражавайте се

    6 2 Отговор
    Идват тежки времена !
  • 15 Майко мила

    9 6 Отговор
    Направо се изумявам от коментарите. Не мога да си обясня, защо сте толкова ограничени. Навсякъде по света са регистрирани НЛО-та, не са само в САЩ. Хората толкова се съмняват, че дори наживо по телевизията, ако покажат как кацат извънземните и искат да се представят на публичността, пак хората ще се съмняват. Ограничени умове ! Затова сигурно ни мислят за овце.
  • 16 Кую

    2 4 Отговор
    Ходят при най - кухните лейки.
  • 17 Вярващ

    7 2 Отговор
    Лично аз 3 пъти съм виждал НЛО-та през живота си. 1-вия път, когато бях на около 12 годишна възраст с двама приятели видяхме бързо прилитащия 3 светлини във формата на триъгълник, които накрая се разделиха и изчезнаха. 2-рия път беше, когато бях почти на 18 г. с един друг приятел видяхме ярка светлосиньо кълбо (неонова светлина) правейки мног бърз и рязък завой за около 5 сек. и изчезва. 3-я път преди 5-6 г. бях решил да изпуша една цигара на терасата околи 2:30ч сутринта, понеже неможех да заспя. Тогава се бях загледал в една от звездите, която много странно пулсираше.. Първоначално си казах, че си е звезда, понеже от атмосферата звездите така се виждат, нооо.. Изведнъж туй нещо със не голямо скорост тръгна да се движи вертикално и за миг се изстреля в небесата. Ще кажа и друг случай странен, който баща ми го е преживял, когато бях много малък ни го разказа на мен и брат ми. Баща ми беше радист на кораб по тези времена, не се сещам къде се случва събитието (т.е. в кой океан или море). С единия му колега са били навън на палубата и видели пурообразно тяло, светейки светлооранжево, което се е движело заедно с кораба в страни от единия борд на около 500 метра ( някъде такова разстояние). Гледали го около 2-3 мин, след което плавно е угаснало и повече не се е виждало. Двамата с баща ми решили на никого да не казват, защото щели да ги помислят за луди, все пак случката става около 90-те години. Просто исках да ви споделя, т.к. е анонимен коментара. Сигурен съм
  • 18 Потърпевш

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    Ааааа..при тях срещите са от трети вид . Със хвърчащи тигани.
  • 19 Чичо Тони

    1 1 Отговор
    НЛО има в изобилие. Само не бъркайте НЛО с извънземни.
  • 20 уас е че

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ужас":

    нямаме технологи, с които да повдигнем образователната бариера на "журналистите"
  • 21 факт

    0 0 Отговор
    щом се заговори за нло и идват политически промени!
  • 22 ццц

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "тъй като нямаме технология за пътуване със скорости, които надвишават звуковата бариера", събинке събинке грам от нищо е разбираш, а свръх звуковите самолети с каква скорост се движат я попрочети в нета поне та де не пишеш /преписваш/ глупости отново