Last news in Fakti

29 Март, 2021 11:56 7 386 19

Лили Иванова заключи сестра си

  • лили иванова-
  • сестра-
  • семейство-
  • болест-
  • здраве

Примата се страхува за здравето на роднината си

Лили Иванова заключи сестра си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Естрадната легенда Лили Иванова може да има чепат характер, но е грижовна роднина. 81-годишната певица, която е бивша медицинска сестра, трепери над по-голямата си сестра Магда, за да не се зарази с коварния коронавирус. Заради напредналата ѝ възраст и многобройните болежки, които я измъчвали и са рискови при евентуална инфекция, Лили ѝ забранила да напуска дома си.

Радмила, дъщерята на кака ѝ пазарувала, а Магда живеела буквално като затворник в малката си гарсониера в кв. „Банишора”. 85-годишната кака на Лили излизала да подиша чист въздух само на терасата си. Магда, която била с по-труден характер дори от прочутата си сестра, послушно изпълнявала заръките на певицата. Възрастната жена не страдала много от забраната, тъй като и без това не излизала много навън и контактувала само с малцина от съседите си.

През последните години Магда трудно се придвижва, след като едва оцеля като по чудо при катастрофа, разказват съседите ѝ. Старицата тогава била в цветущо здраве, но била твърде разсеяна. Магда излязла да пазарува след следобедната си дрямка и тръгнала да пресича пътното платно до блока, без да се огледа. За зла беда наблизо паркирал микробус тръгнал на заден ход и не забелязал дребничката пенсионерка. Блъснал я, а от силния удар Магда се претърколила на земята. Пенсионерката имала лошо счупване на бедрото и заради напредналото ѝ ЕГН и бавното възстановяване, взели решението да направят операция и да ѝ поставят титаниев пирон. Лили щедро развързала кесията си и платила 2300 лв. за скъпоструващите консумативи по операцията. Известно време Магда се залежала вкъщи и не излизала навън. Наложило се да ѝ вземат инвалидна количка.

Каката на естрадната прима обаче проявила твърд характер, какъвто имала и Лили. В продължение на година Магда се придвижвала едва-едва, накуцвайки с бастун, но излизала на кратки разходки. Сега дори и те ѝ били забранени, тъй като Лили я наплашила, че на нейната възраст евентуална зараза с вируса може да се окаже фатална, писа Уикенд.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лельо Лили

    8 3 Отговор
    Шията, много говори за една жена....!

    Коментиран от #14

  • 2 Сани

    6 4 Отговор
    Това ли разбра, комплексар...
  • 3 Абе

    9 3 Отговор
    И на 110 да съм ако някой ме заключи за да ме пази от някъв вирус ще му избегам с 200. как пък не последните си години ще прекарам като плъх.

    Коментиран от #9

  • 4 разсеяна

    0 2 Отговор
    Дали разсейва нещо от балкона?
  • 5 селтак

    6 6 Отговор
    Е..... м@@@му, тва нищо го не лови! Толкова млад народ измре на тва нищо!
  • 6 Хаджи Хаджи Българин

    5 3 Отговор
    Приказка за лека нощ! А памперси носи ли Магда? По- подробно , моля!
  • 7 100

    7 1 Отговор
    Еми, по тая логика да заключи и себе си.
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Движението е живот!!! още малко и ще си заживеете всекидневния...Мъдростите спират на 04.04.....ще слушате ония ТЕстУУУУУУУУУУУУУУУващите!
  • 9 Gowko

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Пази я за следващите 30 години.
  • 10 Дишала, въздух на, терасата,

    2 3 Отговор
    И гледала, как,, мърсува с деца, не леля Лили, разбира се....!
  • 11 Чудя се

    4 0 Отговор
    Може ли да се напише по глупава статия?
  • 12 Статия, е друго вишу ибризование,

    2 1 Отговор
    Това, е,, жълти клюки,,... статията я четат сериозни хора, не такива от,, кол и въже,, които вече някои миришат на,, пръст,.....!
  • 13 Ами то

    5 1 Отговор
    баба Лили много се охарчила, цели 2 300 лв дала. А едно време искаше самолет да си купува добре ,че бай Тошо не и даде.
  • 14 Клеопатра

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Лельо Лили":

    То и написаното от Вас,говори много колко мозък имаш!Едва ли сте стигнали класата на Лили,но който се е родил все по- добре ще е да стигне и дай Боже да надмине тази възраст!

    Коментиран от #15

  • 15 Клеопатра, ли си или маман

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Клеопатра":

    Не ме ентересува, кой колко акъл има то се чува и се вижда понякога.... не си ти, която ще кажеш нещо уж, пидмазвайки се на леля Лили, искаш и безплатен билет ли, много станахте с мукавената кутия,....!(ps, тук една или един не струва от вас, като свински черва сте...... и думата,, подмазвайки, или лицемер, все това....!)

    Коментиран от #17

  • 16 Хачо Бояджиев

    2 1 Отговор
    Жалки неудачници,респект пред Лили Иванова
  • 17 Клеопатра

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Клеопатра, ли си или маман":

    Думата Интересува се пише с "И" не с Е.И,както обичам да казвам не е страшно да се родиш глупав,страшно е глупав да умреш!А,колкото до подмазването няма как да се случи,защото песните които е изпяла и пее Лили са класика!Ако знаеш какво означава тази дума.Не трябва да съдим хората за това,че са остарели,а да ги съдим за грешките и злините,които са извършили!Сори,дребни душици с големи претенции!Драскай си,забавлявай се!

    Коментиран от #18

  • 18 Точно такава ще омреш,

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Клеопатра":

    Клеопатро и ти имаш,, нещастието,, да, се, родиш като братчетка си в ненормално семейство, работете на сцената,, да, станете още по големи,, шебеци,,.... ДА НИ ПАЗИ Бог...!

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.