Last news in Fakti

29 Март, 2021 18:55 5 213 17

Актьор от "Откраднат живот" спрял да яде заради разбито сърце

  • драма-
  • любов-
  • разбито сърце-
  • актьор-
  • д-р врабчев-
  • откраднат живот-
  • даниел рашев

Екранният д-р Врабчев не ял нищо в продължение на 40 дни

Звездата на Народния театър Даниел Рашев, който напоследък виждаме най-често в ролята на колоритния анестезиолог д-р Мартин Врабчев в болница "Света Анастасия" на сериала "Откраднат живот", е гладувал в продължение на 40 дни. Първата любов в живота му се оказала нещастна, а Даниел изпаднал в дълбока депресия. От разбито сърце дори спрял да се храни.

Девойката била ученичка в немската гимназия. Той бил спортист, тренирал джудо и за да има повече свободно време, се записал в паралелка "стругарство" в СПТУ. Когато бил в 11 клас се сбил със свой съученик и го изключили от училище. Завършил гимназия като частен ученик. Тъй като активно спортувал, Даниел не се отдал на обичайните пороци, с които се занимавали връстниците му. Бил отличник и пропушил чак, когато влязъл в казармата. Първата му любов го изоставила още преди да отиде да отбива военния си дълг към държавата. От мъка Даниел спрял да се храни и прописал стихове.

"По принцип не понасям страданията и депресиите. В живота си съм бил в депресия за около 40 минути и през тези минути съм написал неща, които харесвам и до днес. Бях се разделил с гаджето ми точно преди казармата и 40 дни не ядях абсолютно нищо. На третия ден изядох 3 супени лъжици захар, след което – нищо. При гладуване организмът първо яде патогенните клетки, след което почва мастните депа, а после започва теб. Трябваше след такова гладуване да направя постепенно захранване, но влязох в казармата. Оцелях!", признава днес актьорът.

В казармата написал първата си стихосбирка, която издал през 1992-ра г. Тиражът от 2000 копия се продал само за два дни. Втората издал 10 години по-късно.

Преди да блесне на екрана с ролята на култовия д-р Врабчев, Даниел се е занимавал с много и с различни неща. Той е бил шофьор. Работил е като фотограф на американски продукции у нас. Бил е съдържател на селска кръчма във Врабево. Издал е две стихосбирки. Рашев е изиграл също така Цар Борис Трети в руския сериал "Ванга“.

Един от най-щурите моменти на екранния анестезиолог е нудистката му сватба на запустял плаж и то през нощта. В реалния живот Даниел е щастливо женен за сценографката Марина Додова. Негов тъст е художникът Николай Додов, автор на част от илюстрациите в култовото през 80-те списание "Дъга". Екранният д-р Врабчев срещнал своята половинка в живота в Ловеч, където преди години работел в Музикалния театър. Плод на любовта им е синът им Филип, пише "Hotarena".

"С Марина се врекохме голи-голенички под надпис "Нудизмът забранен“ на любимото ни място на морето. Свидетели на бракосъчетанието ни бяха две стада диви прасета. През деня аз купих две сребърни халки от единствената отворена сергия в Обзор, която нося и досега. Ако решим да се разделяме, пак ще отидем там, ще ги свалим и ще ги хвърлим в морето“, споделя подробности за своята нудистка сватба екранният д-р Врабчев.

В детските си години Даниел Рашев не искал да става актьор. Като всяко малко момче, той мечтаел да пътува из Космоса. "Исках да ме пратят на Марс и то сам. Четях много научна фантастика. Винаги съм бил голям фантазьор", споделя чешитът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    11 1 Отговор
    Разбирам го. Преди години ми разбиха сърцето и от тогава не съм близвал шотландско уиски, а само ирландско.
  • 2 Гост

    8 3 Отговор
    Тоя да не е на 13 години или просто е с мозък на такъв ? Това актьорите са ...
  • 3 Мъкаа

    6 0 Отговор
    Разбиват ти сърцето и почваш да гладуваш като в Освиенцим.И накрая само ушите ти стърчат..
  • 4 Али Раза

    4 0 Отговор
    Да не му пука на човека, мастии бол.

    Коментиран от #10

  • 5 Гост

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ЗВЕЗДАТА на Народния театър ?!?!?!
  • 6 лапнишаран

    3 2 Отговор
    Ако човек наистина нищо не яде, то след 25-30 ден започват необратими процеси в организма и се умира. Или нещо не сте разбрали или актьорчето ви е взело за канарчета.:)))
  • 7 Ха ха ха...

    3 1 Отговор
    Врабчев. ...Орелски, Ястребовски, Бухалски....тия майтап ли се?Като Дупенов и Гъзибаров.Единият полковник а другият по нисш чин.И полковникът (той се прекръсти по късно) си помислил че другият му се подиграва. ...истински случай от миналото.
  • 8 Депресия?

    0 1 Отговор
    Това е за женчовци. ..диета?-непознато нещо...вегетариантство?- това е ерес. ..

    Коментиран от #14

  • 9 ОхНеМеБоли

    3 0 Отговор
    Този е толкова безинтересен, и като актьор, но вече втори ден четем едно и също в триста сайта за измислените му истории..
  • 10 Мюмюн

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Али Раза":

    Аферим, аркадаш-право казваш. Гю.ве.н.ди.и с лопата да ги ринеш. Само тука- у катуня при мене, са навъртат една сюрия такива.
  • 11 ЗЕМЯ В ИЛЮМИНАТОРА

    2 1 Отговор
    МАЙ МАЙ ПО_ДОБРЕ Е БИЛО ДА ПРИЕМЕШ ПЪТУВАНЕТО ДО МАРС😀
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мъдератор

    1 1 Отговор
    А дали е спрял сересе
  • 14 ДсГффд

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Депресия?":

    Плюни си у пазвата!
  • 15 Някоя, картинка помашка

    1 0 Отговор
    Дано само да не е..!
  • 16 Той

    1 0 Отговор
    В минало свършено време ли говори когато е бил голобрад новобранец, или за сега, защото ако е за сега направо ще му се смеят и гаргите, няма как за една гювендия да изпадна в депресия пък и стихове да пропиша, те още 20 се натискат за нейното място, така че по кротко с гладко лечението на любовната мъка.
  • 17 ЧУДНО

    0 0 Отговор
    АМИ НА ФОТОСИНТЕЗА ЛИ Е...смехории, всички сме били влюбени, ама не толкова глупави