Last news in Fakti

30 Март, 2021 13:34 4 061 15

Nike съди рапъра Лил Нас Екс заради "сатанистки" маратонки (СНИМКИ)

  • рапър-
  • маратонки-
  • сатанисти-
  • лил нас екс-
  • съд-
  • найк

Рапърът пусна своята колекция маратонки, която за нула време предизвика жестоки полемики

Производителят на спортни стоки Nike заведе дело срещу базирана в Ню Йорк компания заради "сатанинските" маратонки, съдържащи капка човешка кръв, създадени в сътрудничество с рапъра Lil Nas X, съобщават Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

"Satan Shoes" бяха пуснати за продан от компанията Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF), специализирана в онлайн разпространение на продукти от лимитирани серии на определена дата. Маратонките са плод на сътрудничеството между фирмата и Lil Nas X, прочул се с хита си "Old Town Road".

За основа на "сатанинските" обувки е послужил моделът на Nike "Еър макс 97", към който са добавени някои отличителни знаци с препратки към дявола, сред които пентаграм (обърната петолъчна звезда), считан за сатанински символ. В подметката на всяка маратонка има по една капка човешка кръв.

Компания заведе делото в съд в Бруклин в понеделник - в деня на продажбата на лимитирания модел, от който бяха пуснати 666 чифта, число, също свързвано с дявола.

От иска на Nike става ясно, че маратонките са произведени без съгласието или разрешението на компанията, която по никакъв начин не е свързана с този проект.

Тя иска спиране на доставката на маратонките, които бяха продадени в понеделник на цена от 1018 долара за чифт. Компанията също така претендира за обезщетения и лихви, без да посочва сума.

Представители на рапъра Lil Nas X, който не е ответник по делото, и компания Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF) не са отговорили на молбите за коментар. Единственото, което рапърът публикува, бе шеговито клипче, че след края на делото, ще му се наложи да стигне до просия.

В петък 21-годишният изпълнител пусна скандално видео към новото си парче "Montero (Call Me By Your Name)", в което танцува в скута на дявола, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антрополог

    41 2 Отговор
    Не може да избяга от корените на предниците си този. А именно канибализъм, вуду магии и жертвоприношения.... Back in Africa !!!
  • 2 истинаВи Кзавам

    24 10 Отговор
    сатаната се казва Бойко Методиев Борисов
  • 3 Бай Кокич

    32 3 Отговор
    Този нещастник трябва да се пребие едно хубаво !
  • 4 Играч в живота

    5 6 Отговор
    Зaрaди чoвeк / хoрa oт рoмcки прoизхoд бългaрcкoтo нe e дoбрe и бългaрcкoтo плeмe нaмaлявa !
    В чужбинa вcички бългaри, кoитo рaбoтят, вcъщнocт ca пoрoбeни, ceгa в 21 вeк !
    Зaрaди рoмcктo, турcкoтo и aрaбcкoтo, Бългaрия нe дoбрe зa бългaри !
    Cрeд нac - бългaритe имa тaкивa, кoитo cи миcлят чe живeят иcтинкaи дoбрe , a вcъщнocт тoвa нe e тaкa !
    Тoвa плeмe ce нуждae oт ceриoзнa пoмoщ и зaкрилa oт "тaкивa", кoитo дa му / ни миcлят caмo дoбрoтo !
  • 5 пълен ужас

    17 3 Отговор
    такива глупости само в Америка може да се случват
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Е и кво

    4 9 Отговор
    Сатанистите не са водели инквизиция, докато почитателите на всевишния, са изтрепали камара народ, а сега излиза, че инквизиторите са още на почит

    Коментиран от #11

  • 8 Такива, картинки,,

    1 0 Отговор
    Може да, повярва, човек в техните сатанински мисли...!
  • 9 Stéphanie 🎲

    4 0 Отговор
    Това е малко зловещо сатанински маратонки с пентаграм 😳там всички познават -Ghost Adventures със Zak Bagans следя всички епизоди в България не знам дали го излъчват.Има и музей -Zak Bagans' The Haunted Museum, Las Vegas.Има и филм -
    Demon House- Zak Bagans (2014) ужасна история много хора умират други обладани от демони като този част от екипа му после стават сатанисти,Зак получава проблеми със зрението и от тогава е с очила .....Филма не е фантастика истински случай после къщата е саборена ......Лоша идея но всеки има право на избор .
    Аз па си имам  Dior x Air Jordan 1 High за коледа подарък и съм щастлива много 😁

    Коментиран от #10

  • 10 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    Съборена да се поправя сама
  • 11 Това

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Е и кво":

    Дяволът се радва, когато успее да се всели в поп. Не смесвай Хрисиянството с предатели- попове! Те ще бъдат наказани за делата си.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 До коментар 7

    0 0 Отговор
    Не се излагай първо прочети малко църковната история и след като се ограмотиш , тогава пиши!!!
    И никога не поставяй всички християни под един знаменател ! Ще ти дам няколко жокера, прочети за Ян Хус и Йероним,Томас Кранмър, Николас Ридли и Хю Латимър, Уилям Тиндейл, Джордж Уишарт.
  • 15 †††

    1 0 Отговор
    Сатанистите са обсебили целия свят включително и музиката. Като видиш прикрито едното око или кадър в клипа с око смятай че зад това стоят Сатанистите. Това е техен символ.