Необходими продукти:
500 г прошуто
3 големи моркова
1 картоф
млад лук или червен лук
3 яйца
200 мл заквасена сметана
Сол и черен пипер
Индийско орехче
галета
малко масло
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и картофите и ги нарежете на кубчета. Гответе 10 минути във вряща вода (с добавена сол), добавете почистеното прошуто и варете още 10 минути.
Намажете тава с масло, поръсете с галета, след това подредете зеленчуците, нарязания млад чесън, нарязаните на кубчета прошуто и изсипете сместа от яйца, заквасена сметана, индийско орехче, сол и черен пипер. Печете на 200 градуса за около 40 минути до златисто кафяво.
Сервирайте със сезонна салата.
Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 провинциалист
Коментиран от #3
16:13 06.04.2021
2 Ястието
16:19 06.04.2021
3 111
До коментар #1 от "провинциалист":
Думата храна е от женски род. А ти си болен мозък.16:23 06.04.2021
4 смерш
16:24 06.04.2021
5 😁😁😁😁
16:49 06.04.2021