Last news in Fakti

19 Април, 2021 22:31 7 609 9

Как да поддържате банята си винаги чиста

  • баня-
  • почистване-
  • чистота-
  • съвети-
  • домакинство-
  • чиста баня

Тези 4 трика ще ви помогнат

Как да поддържате банята си винаги чиста - 1
Снимка: shutterstock

Вашата баня е може би най-пренебрегваната част от дома ви. Често това е мястото, което разкрива колко сте хигиенични и чисти като човек. В същото време, много хора полагат извънредни усилия да поддържат спалнята си чиста, но забравят да обърнат внимание на банята.

Замърсяването, разхвърлянето и намокрянето на банята е може би най-лесната задача. Може да замърсите и разхвърляте идеално чиста баня за секунди. И въпреки че е изключително лесно да разхвърляте банята, със сигурност не е толкова лесно да я почистите. Затова имаме за вас няколко прости начина, които ще ви помогнат да поддържате банята си чиста за по-дълъг период от време.

Винаги подсушавайте банята след използване

Вместо да игнорирате водата и да я оставите да създава онази влажна и тежка миризма, създайте си навик винаги да изсушавате банята след всяка употреба. Използвайте моп, за да изтласкате излишната вода в канализацията и включете вентилатора, след като вземете душ, за да поддържате банята чиста и суха.

Организирайте мивката си ежедневно

Мивката често е най-претрупаното място в банята. С празни тубички за паста за зъби и покрит с пяна сапун, лежащ на мивката, тя може да изглежда доста претъпкана и мръсна. Затова организирайте ежедневно мивката си, като хвърляте нещата, от които вече не се нуждаете, и я забърсвайте, когато има нужда.

Използвайте кош за боклук

Да имате кош за боклук под мивката или близо до нея може да ви спести от много неприятности. Той не само ще ви помогне да организирате нещата си, но също така ще ви помогне да поддържате банята си чиста, без претрупване.

Избърсвайте стените на мивката и душа след всяка употреба

Изпълнението на тази проста задача може да ви предпази от енергично търкане на стените и мивката през седмица. Създайте си навика да избърсвате стените на мивката и душа след всяка употреба, за да сведете до минимум натрупването на мръсотия и да спестите време и енергия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГОРСКИ

    6 7 Отговор
    Ако банята вие мръсна, къртите мръсните плочки и слагате чисто нови и се кефите на чистота!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Говедото

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГОРСКИ":

    Ми и аз така правим. На три месеца си сменям плочките. Така де, след всеко къпане.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нямам срам

    1 1 Отговор
    Трябва да питам мами дали мога да чистя банята
  • 6 продължение

    6 5 Отговор
    Много е просто , намирате си за съпруга работлива и сгодна женица , дето няма маникюри , джуки ,високи токчета , и други пластмаси по себе си , научена от малка на труд и уважение , и банята ви ще блести , както къщата , и всичко по вас . Като жокер - помакиня от Родопите , май само там останаха такива.
  • 7 Мухла,

    2 1 Отговор
    Чисти на, стари години, да се представи пред съседа изрут...!
  • 8 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Говедото":

    Ний у наше село , се къпем саде лятото, га завали . Зимата не се къпем , ама она не е дълга, бре .
  • 9 Питай Патил

    0 0 Отговор
    С украинско лъскане на пищова на чичо Сам !