Last news in Fakti

21 Април, 2021 17:55 4 219 9

5-те най-допускани грешки на работното място

  • грешки-
  • работа-
  • работно място-
  • колеги-
  • офис

Обърнете внимание на своето поведение на работа и вижте как може да се подобри то

5-те най-допускани грешки на работното място  - 1
Снимка: Shutterstock

Ако вярвате, че отношенията с колегите не са най-важната част от работата ви, тогава грешите. Изследванията показват, че ако имате приятелски отношения с колегите си, производителността ви се увеличава значително, посочва Дарик. Но когато започнем работа на ново място, може да допуснем грешки, които дори не осъзнаваме, че са такива.

Не запомняте имена

Известният лектор и писател Дейл Карнеги препоръчва ​​хората да се наричат с имената си от момента, в който се запознаят. Това е лесен начин веднага да запомните името на колегата си и заедно с това ще демонстрирате уважение към другия човек.

Не носите лакомства в офиса

Ако искате да направите нещо хубаво за колегите си и да си спечелите репутация на готин колега, може просто да донесете нещо, с което да почерпите останалите в офиса.

Не е нужно задължително да приготвите домашен десерт, въпреки че това със сигурност ще бъде оценено, но може да купите вкусни бисквити или солети за колегите си. Ако успеете да го превърнете в традиция и всеки от екипа да го прави, никога няма да сте гладни по време на работа.

Страхувате се да добавите колегите си в социалните медии

Ако искате да научите повече за компанията, в която работите и да бъдете приятели с колегите си, трябва да научите повече за техните интереси. Това със сигурност ще ви бъде и в помощ, когато търсите подходяща тема за разговор с колега. Важно е да не сте от хората, които разпространявате информацията, която получавате от други хора. Не искате да бъдете известни като клюки, нали?

Опитвате се да общувате твърде много

Ще е чудесно, ако всички ви харесат от самото начало, но ако сте твърде натрапчиви и досаждате на колегите с присъствието си, може да ги отблъснете.

Опитайте се да разберете кои са хората, които наистина обичат да общуват повече и кои са тези, които са по-затворени. Така ще имате правилен и индивидуален подход към колегите си.

Не се опитвайте да създавате приятели бързо и не споделяйте прекалено лична информация за себе си.

Не следите езика на тялото си

Езикът на тялото е наистина важен, когато човек общува. Възможно е подсъзнателно да изпращаме сигнали, които нашите колеги да разчитат по различен начин. Тези сигнали може да ги накарат да спрат да общуват с нас.

Старайте се да бъдете по-често усмихнати, отколкото сериозни или тъжни.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    7 1 Отговор
    СЕКС.....
  • 2 73737272

    15 1 Отговор
    Въобще не ме интересува, всички сме отишли за възнаграждения, а не да създавам приятелства!
  • 3 София

    13 0 Отговор
    Дааа ще готвя са шепа клюкари и интриганти. Защо не си приберете съветите в шкафа на баба.
    Такива почерпки са характерни за нашите територии, които чакат да ядат и пият безплатно. Само да има някой рожден ден и един бие тъпана за да знае целия колектив а рожденика се чувства длъжен да разпъва софрата, за да не го отлъчат от, колектива.
  • 4 Слугинята и бръмбарите

    6 0 Отговор
    Много е зле положението на работното място......!
  • 5 Сега

    6 0 Отговор
    всичко зависи от колектива:
    -уважение;
    -приятелство;
    -секс..!
  • 6 Където има к.... дори и във филм....!

    6 0 Отговор
    Всичко става,, страшно,, и,, гнусно,,.....!
  • 7 Брендида

    4 0 Отговор
    Само 1 грешка - предателство! Аз не съм я допускала, но е сложно като изпълнение..
  • 8 Айвън

    3 0 Отговор
    Кекс със колежки. Реална фантазия
  • 9 цербер

    2 1 Отговор
    От вкусни бисквити или солети не се наяждам. Виж,ако някоя колежка е сготвила нещо вкусно,може и да хапна.