Last news in Fakti

27 Април, 2021 10:56 6 998 5

Разкриха тайни от последните години на брака между Елизабет и Филип

  • кралица елизабет втора-
  • принц филип-
  • брак-
  • кралско семейство-
  • великобритания

Двойката дълго време е живяла разделена

Разкриха тайни от последните години на брака между Елизабет и Филип - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въпреки че бракът на кралицата на Великобритания Елизабет II и херцога на Единбург принц Филип изглеждаше здрав и щастлив, се оказва, че допреди три години двамата са живели разделени, на разстояние повече от 150 км. един от друг.

Преди да започне пандемията от коронавирус и кралската двойка да бъде принудена да се самоизолира, в продължение на две години Елизабет II е живяла сама, далеч от съпруга си.

Тя беше постоянно в Бъкингамския дворец, където се намира официалното ѝ "работно място". Там работи с документи, провежда приеми и срещи, изпълнявайки кралските си задължения, пише jenata.blitz.bg.

Принц Филип, който всъщност се оттегли от делата си, предпочете спокойния селски живот. Той не обичаше суматохата и затова избра имението Wood Farm в Сандрингам за постоянно пребиваване. По данни на Marie Claire, двамата са били разделени дори на 72-ата годишнина от сватбата си.

Въпреки че са живеели отделно, данни за скандали помежду им не се появиха. Елизабет II често посещава съпруга си в неговата "вила", а преди пандемията внуците и правнуците на монарсите редовно избираха имението за почивките си.

С избухването на пандемията, Елизабет II и Филип, заради напредналата си възраст, се събраха отново под един покрив и се установиха в замъка Уиндзор.

Дори в условията на карантина, кралицата не спря да работи активно. Тя непрекъснато следеше новините и продължаваше да подписва документи. А съпругът ѝ четеше и рисуваше.

През януари кралската двойка си сложи ваксина срещу новата инфекция, след което принц Филип го закъса със здравето. Той претърпя успешна сърдечна операция. На 9 април, два месеца преди да навърши 100 години, той почина.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиВаксър

    26 3 Отговор
    "През януари кралската двойка си сложи ваксина срещу новата инфекция, след което принц Филип го закъса със здравето."
  • 2 Бацето

    6 3 Отговор
    Изневерила му е с макарон.
  • 3 дфу

    13 0 Отговор
    Ако не беше си слижил ваксина, можеше и да доживее 100.
  • 4 Смятай

    8 0 Отговор
    Щом ваксината трепе и рептилите не е на добре...

    Коментиран от #5

  • 5 нбмннм;

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Смятай":

    Надявам се да трепе и идиотите. Визирам теб и себеподобните ти.