Last news in Fakti

28 Април, 2021 11:03 10 491 52

Яна Маринова скочи на турските сапунки (ВИДЕО)

  • яна маринова-
  • кино-
  • българско кино-
  • сериали-
  • турски сериали-
  • недоволство-
  • държавата-
  • субсидии-
  • български филми

Актрисата изрази възмущението си към липсата на подкрепа от страна на държавата към българското филмово изкуство

Яна Маринова е недоволна, че няма български качествени филми и вместо тях масово се гледат турски сериали.

"Трябва да се правят филми във всички жанрове. Нали разбирате, че не може децата ни да гледат турски сериали и да изграждат ценностна система. Нямам нищо против почитателите им, но това не може да определя нашето самосъзнание. През последните 25 години няма филм, с който да се гордеем", заявява актрисата.

Тя не е доволна от липсата на подкрепа от страна на държавата към българското филмово изкуство, писа „България Днес“. С тъга припомня най-добрите български филми като „Осъдени души“, „Време разделно“, „Една жена на 33“, както и детските „Войната на таралежите“, „Васко да Гама от село Рупча“, „Спас и Нели“.

"Тези филми са направени с подкрепата, на цялата държава, на целия държавен апарат. Реално като бюджет сега се равняват на десетки милиони левове. Това е единственият начин да се правят качествени филми, като бъдат подкрепени изцяло от държавата", казва Яна Маринова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    60 27 Отговор
    Права е.И аз не ги обичам и не ги гледам.

    Коментиран от #49, #50

  • 2 долу тр серияли

    44 35 Отговор
    Респект. Браво на Яна Маринова. Никой освен пенсионерите не ги гледа тези турски серияли наводнили всичките ни телевизии и то в най гледаното време.
    Да ги махат моментално. Тук е България и ние българите искаме да гледаме Български серияли.

    Коментиран от #22

  • 3 Митко

    13 46 Отговор
    Права е!
    Ама материала е лош и си харесва турските сапунки. Хубавото е, че ги гледад възрастните, та има надежда скоро да се свърши с това изпростяване.
  • 4 НЕ ра

    58 5 Отговор
    Янче всичко е пари. И аз не ги харесвам. Но Те правят търсещ се продукт. Продават го и печелят. Правете и вие намерете пазар и готово.Правете подобни филми. Телевизиите да финансират собствени продукций.
  • 5 Шалом

    37 4 Отговор
    Опростачването е характерна черта на българина.Друг е въпроса,кой има полза от това?
  • 6 русенец

    44 6 Отговор
    Турското правителство дали финансира турските сериали, а американското - американските? Колкото повече се наливат пари в някакъв бранш, толкова по-лоши резултати дава.
  • 7 Позор

    34 15 Отговор
    бТВ наложиха турцизацивта в тв ефира, а Нова ги последваха! Отурчаването е пълно!
  • 8 Хасан

    57 11 Отговор
    Турските сериали са един продукт и ако няма рейтинг едва ли ще се гледат ...на българина му омръзна прости шеги ,голи цицки и задници и искат по романтични по човечни неща ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Брадва

    19 1 Отговор
    Това е частен бизнес последните 50 60 години,на тази планета!Държавата е длъжна да дава пари за култура,но когато няма пари за ''ляб'' кви зрелища!?Колкото до бизнеса кой свинекомплекс да е спонсора,или някой съборил бабината къща и станал строител?Скъпо е и не носи не меси не готви не пере.
  • 11 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    22 9 Отговор
    ама как може така в турските филми има толкова много РОМАНТИКА такива класики като бесмилостен град, гордата аси, за винаги, намери ме по име, сълзи над рая и още толкова много ВЕЧНИ РОМАНТИЧНИ сериали често с моята вече съпруга ги гледаме държим се за ръка , плачем на напрегнатите моменти и се радваме на щастливия край та тези прекрасни сериали са живата РОМАНТИКА а не като американските само наркотици и кръв НАЙ МНОГО ОБИЧАМ турските сериали, после бразилските и индийските

    Коментиран от #15, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    31 3 Отговор
    Пак някой друг е виновен. Да не би Ердоган да кара насила бг каналите да купуват турски сериали, има търсене има и предлагане, така че какъв е проблема бил то руски или турски. А ако госпожата е седнала да си изгражда ценностната си система гледайки едни сериали да не се учудваме защо културата ни е на такова ниво. Под прикритие беше хубав сериал, но едва едва намериха кой да го спонсорира, че да искарат няколко сезона.
    Няма да се оправим докъто постоянно сочим с пръст другиго.
  • 14 Българка

    44 5 Отговор
    Моите почитания към госпожата, подкрепям българските неща, но да гледам доброволно треторазредни елементарни сериали само защото са направени в България не мога да си причиня. Лоши сценарии и посредствена игра на актьорите

    Коментиран от #47

  • 15 ЖЕНЕНИЯТ ФЕН НА ВИЛЯРЕАЛ, РОДЕН В ДУЛОВО

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Съжалявам че ти го казвам, но трябва да има повече качествени Български филми и сериали от типа на Столичани в повече, Двама под небето, Оркестър без име, Време разделно, Езерното момче и филма Бай Ганьо. И Турските сериали, дето го изредил дори не си им написал заглавието правилно. Първо - Пише се Безмилостен, не бесмилостен. Второ - Завинаги се пише СЛЯТО. И трето - НЕ пиши това, което чуваш, а така, както се пише.

    Коментиран от #16

  • 16 ЦСКА умре

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "ЖЕНЕНИЯТ ФЕН НА ВИЛЯРЕАЛ, РОДЕН В ДУЛОВО":

    И ти допусна правописна грешка, но съм съгласен с теб.

    Коментиран от #17, #38

  • 17 ЖЕНЕНИЯТ ФЕН НА ВИЛЯРЕАЛ, РОДЕН В ДУЛОВО

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "ЦСКА умре":

    От бързане вместо да напиша "си", написах "го". И се радвам, че си съгласен с мнението ми и го уважаваш.
  • 18 Дгжнн

    28 2 Отговор
    Българско кино демек 10-15 едни и същи бездарни потомствени плужъци във всеки филм.
  • 19 ЦСКА умре

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    А някоя комедия гледал ли си? И Дулово е прав, пише се завинаги, не за винаги.
  • 20 ооох

    24 5 Отговор
    А коя беше Я.Маринова,...та не е доволна.. ами нали Марийка беше номинирана за всички възможни награди, какво си недоволна Янче,...тур,сериали може и да не струват но са ефтини, в най-гледаното време се пускат и народа гледа на чаша ракийка или вино, бабите коментират после по скайпа, и т.н.Поне гледаме хубави костюми, коли, ИстаМбул,..а от самият сюжет на сериала, кой се интересува, нали запълват свободното време
  • 21 Димов

    22 1 Отговор
    Съгласен съм, Янче, но едно време великите ни филми се правеха не за бокс-офис, а заради едната любов към изкуството. Днес, приходите от продажби и лансиране са основен двигател за филмовата индустрия, която от прекалена алчност постепенно спря да прави изкуство и се извъртя към простотия и пошлост, които пълнят салоните с все по-затъпели зрители.
  • 22 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "долу тр серияли":

    Може и да си прав, но зрителите нямаме вина, че по всички ТВ само турски филми / особенно БТВ , А И НОВА не отстъпва , де /... гладам по шоуто ''Последният печели '' показват епизоди от бълг.филми които нито сме ги чували, нито виждали,.. значи ги има, ама не ги дават по ТВ...Г-жа Маринова да пита там защо дават турски филми , а не наши,.. от нас какво зависи - НИЩО

    Коментиран от #26, #48

  • 23 Я виж

    35 4 Отговор
    Янче зрителите искат да гледат това което им харесва,а че вие БГ артистите не можете да предложите нещо което да привлече хората да ви гледат не е вината в хората.Първо се научете как да се вживяме в ролите които изигравате,а не да гледаме едни дървени фигури и после да очаквате да привличате зрителите.Просто си признайте че не ставате за артисти и отворете път за наистина желаещи и талантливи.
  • 24 Шоп от СО

    21 2 Отговор
    Сериали филми глуспости. Ко ме интересуват вашите проблеми. Всеки си гледа квото му е кеф
  • 25 Павел Пенев

    19 4 Отговор
    Във всички държави,включително и в САЩ филмовата индустрия е в упадък.За създаването на качествен филм са необходими много предпоставки и финансови средства,които България няма.Колко години трябва да гледаме наистина добрите но стари български филми.Горчивата истина е че демокрацията съсипа всичко у нас, и най вече образованието,културата и здравеопазването. Сега ще плащаме на кабеларките и ще гледаме турските айшета.
  • 26 долу тр серияли

    6 9 Отговор

    До коментар #22 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Да, прав си, че от нас зрителите не зависи какви филми ще излъчват по телевизиите, но от нас зависи дали ще ги гледаме или не, а повярвай това телевизиите го знаят кое колко се гледа и на тази база излъчват рекламите, от които папкат парички.
    От нас зрителите зависи дали ще гледаме турските бози, които ни налагат нали? И когато видят бойкота на българите, ще спрат да ги дават, защото рекламодателите, от които телевизиите вземат пари няма да са съгласни да им излъчват рекламите там, където не се гледа.
    ЕТО ТОВА ЗАВИСИ ОТ НАС. Аз искам да гледам български серияли и като видя на някоя телевизия турски такъв и веднага обръщам.
  • 27 Хасан

    16 3 Отговор
    Просто българска завист ..да седне да гледа Червената стая , Момиче на прозореца ..все качествени сериали

    Коментиран от #28

  • 28 долу тр серияли

    5 24 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Нищо турско няма качествено.
    Далаверата върви само, защото е евтино.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Хасан

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "долу тр серияли":

    Ами телевизиите са частни и имат нужда от реклами и трябва предания които зрителите искат да гледат

    Коментиран от #31

  • 30 Рони

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "долу тр серияли":

    Ей неграмотните пише се сериал
  • 31 Димов

    8 17 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Качествен турски сериал ми звучи като официален анцуг.

    Коментиран от #32, #36

  • 32 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    18 1 Отговор

    До коментар #31 от "Димов":

    има много ХУБАВИ турски сериали господине исброил съм някои от тях в горния коментар други примери са госпожа ФАЗИЛЕТ и нейните дъщери, малки жени, чучулигата, сълзи над босфора и още много такива класически сериали всички те са много РОМАНТИЧНИ и когато ги гледа човек плаче от вълнение и умиление и от щастие на края

    Коментиран от #35

  • 33 ПЕНКО

    14 1 Отговор
    ТУРСКИТЕ "САПУНКИ " ПОНЕ СА ХУМАННИ И ЧОВЕШКОТО НАДДЕЛЯВА !!!!!!!!!!!!!! А , БРАЗИЛО-ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ "САПУНКИ " - ПРЕДАВАТ -КОЛКО ЛОШО Е БОГАТАШИТЕ ДА ЗАГУБЯТ ВЛАСТТА СИ НАД РАБОТЕЩИТЕ И ПРОИЗВЕЖДАЩИ БЛАГАТА ХОРА -НАРОД ---ТОЧНО ПО ТЕРТИПА НА САЩ !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #37

  • 34 Янче

    20 1 Отговор
    гледайте артистите как си играят ролите в турските сериали.С какви тоалети са и още много неща.Има програми където повтарят старите български филми и обожавам да ги гледам но сегашните не са на такова ниво.
  • 35 Димов

    2 7 Отговор

    До коментар #32 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Само бабите плачат на турски сапунки, господине. И един друг коментиращ редовно изброява "великите, вечни, незалязващи, световноизвестни чалга-хитове", но представата му за тях си е само в неговата глава. Както и да е. За всеки влак си има пътници. Само че, за пътниците на културата влака вече го няма.
  • 36 Хасан

    17 5 Отговор

    До коментар #31 от "Димов":

    Турците имат качествено кино ..виж наградите в Кан за филми ..всяка година някакъв турски филм

    Коментиран от #42, #43

  • 37 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "ПЕНКО":

    бразилските сериали също са много ХУБАВИ господине например този за АЛФОНСИО и ИЗАУРА велика АБСОЛЮТНА КЛАСИКА с какъв трепет чаках сериите само и как се вълнувах дори домашния ми любимец морско свинче го кръстих АЛФОНСО на главния герой от сериала
  • 38 СИНИ БОКЛУЦИ

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "ЦСКА умре":

    Дупка Левски!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Димов

    4 6 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    То и една българка номинираха за Оскар ама.... мани, мани.
  • 43 АзАз

    2 7 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Ко ми хвалиш тия смешни сериали бе? Нищо общо с действителността.
  • 44 ПИСНА МИ

    7 0 Отговор
    До къде се стигна, посредствени актьори с ценностна система под въпрос да коментират турските сериали! А знаеш ли Яна какъв е критерият за одобрението им за пускане в ефир в Турция? Да бъдат гледа еми от цялото семейство, дори и то да е от няколко поколения, без да се създава неудобство от аморални сцени. Не си спомням един български филм, който да не съм превключила от точно такова неудобство. Да не говорим, че се държите като талпи и мънкате под носа си. Нищо общо с турските актьори, които нахлуват в душата на хората и сграбчват емоциите им.
    А освен това нямате никакъв проблем да се разголвате дибидюс, да охкате, да пъшкате на онези сцени с,, ценностната система"и после да отидете при децата си, да казвате, че ги възпитавате перфектно и да ги храните с тези пари
  • 45 Ваня Давидкова

    1 1 Отговор
    С прахосаните милиарди от държавния заем диктатора унищожи държавата вместо да помага на хората. Вината може да си изкупи само за дълго време в затвора.

    Коментиран от #46

  • 46 mnbvc

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ваня Давидкова":

    напротив не само пенсиите гледат турски сериали,турския артист пресъздава ролята си като се сраства изцяло с образа и заживява с него ,а българския артист е къде ти далеч от образа си нямат емоция вживяване ,а еротика колкото искаш на ниско ниво,наблюдавам също че при турските филми еротиката е много оскъдна ,дори и много рядко има целувки между артистите за разлика от българските ,дори и ми се струва че българските режисъори разчитат много на еротиката която е на много ниско ниво.
  • 47 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Доколкото съм чувал и турските са такива.... И не само! Изобщо всеки един сериал над 10 серии безумно изтърква темата и омръзва. А колкото до българското кино и театър, отървете се от популизма и правете стойностни неща.
  • 48 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Имаш два избора. Или си купувал стрийминг платформа от типа на Нетфликс или спираш да гледаш телевизия. Практикувам и двете от много години и съм много в цветущо психическо здраве😊
  • 49 Фен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    Гледайте си малумните мексикански сапунки
  • 50 Фен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    Не не е права
  • 51 не сте звезди, а хора като всички

    1 0 Отговор
    На нас ни е писнало от всякакви сериали и искаме високи заплати, за да изживеем собствените си приказки, а не да ни принуждавате да ви гледаме по телевизията и да се превъзнасяте. Не сте повече от нас.
  • 52 Пени

    1 0 Отговор
    Българскотокино е много зле,същото се наблюдава и в българския театър,толкова посредствени бездарни артисти,режисьори и сценаристи-да отидат в Турция да се научат,че чакми е срамно да гледам нашите наследствени бездарници,влезли знаем как в актьорското училище,за нищо не стават,срамота