6 Май, 2021 18:19 13 117 14

Кракът ви не може да стъпи тук, дори и да сте милиардер (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • забрана-
  • забранени места-
  • земя-
  • опасно-
  • смъртоносно-
  • тайна-
  • мистерия

Тези забранени места са мистериозни, смъртоносни или под невиждана охрана

Кракът ви не може да стъпи тук, дори и да сте милиардер (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Колкото и странно да звучи, на Земята има места, които са забранени за посещения. Не за друго, но просто няма цена, с която да се заплати това преживяване, защото е напълно забранено. Острови, бункери, подземни лаборатории, всички те са мистериозни и загадъчни и пазени далеч от човешкото око.

Гробницата на Цин Шъхуан

Открита през 1974 г., гробницата на император Цин Шъхуан никога не е била отваряна. Във времето е имало много активисти, които са били твърдо против отварянето ѝ, като се позоват на факта, че по време на разкопките неща, които са безценни за науката и историята, могат да бъдат унищожени или повредени.

Цин Шъхуане живял през III век пр. н е., като по време на управлението му Китай е обединен за първи път. Гробницата е завършена през 210-209 година преди Христа.

"Теракотената армия" е намерена случайно през 1974 година от селяни, които пробивали артезиански кладенец.

Кракът ви не може да стъпи тук, дори и да сте милиардер (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Змийският остров

Разположен във водите на Атлантическия океан, змийският остров е много близо до бреговете на Бразилия. Това е единственото място, където обитава една от най-отровните змии на нашата планета – златната усойница. Отровата ѝ убива мъчително и разяжда човешката кожа. За да се запази тяхната популацията, както и куп човешки животи, островът е затворен завинаги.

Въпреки това, когато налагат забрана, властите са помислили не само за застрашените видове, но и за хората, защото посещението на това място може да има сериозни последствия – на всеки квадратен метър има поне една змия.

Пещерата Ласко

Уникалният природен феномен във Франция. По стените на пещерата има необичайни и уникални рисунки, които са на повече от 17 хиляди години. Дълго време пещерата Ласко беше чудесно място за екскурзии, но скоро изображенията започнаха да избледняват. Установено е, че причината за това е издишаният от човека въглероден диоксид, така че пещерата е била затворена от посещения.

Кракът ви не може да стъпи тук, дори и да сте милиардер (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Остров Сюртсей

Той е разположен близо до Исландия и е формиран поради изригванията на няколко подводни вулкана едновременно. Съществува от 1963 г. и има площ не повече от 3 квадратни километра. Неговата поява предизвика голям интерес сред учени от цял свят. Островът е визуален модел за това как се ражда животът на нашата планета и, за да не се пречи на този процес, за непознати входът е затворен.

Зона 51

До 2013 г. правителството на САЩ усърдно отрече всички факти и слухове за някоя си област 51, като твърди, че в тяхната страна няма нищо подобно. В наши дни това е най-строго пазената и загадъчна военна база на планетата.

Тя се намира на 135 километра от Лас Вегас и е идеално място за провеждане на тестове на нови оръжия и нови военни разработки. Според най-известната, но и непотвърдена информация, зоната се е образувала на мястото на катастрофирал космически кораб с чужд произход и поради това толкова старателно са се опитвали да я скрият от целия свят.

Тайните архиви на Ватикана

Папата притежава неизмеримо количество литература, която е включена в неговия личен архив, разположен в стените на Ватикана. Само дължината на рафтовете е 90 километра. Според информацията, която за съжаление не може да се потвърди, около половината от книгите и материалите са колекции от окултна литература от цял свят.

Островът Сентинел

Разположен е край бреговете на Индия и е затворен заради местните жители. Те все още не са докоснати от цивилизацията, така че индийското правителство решава да не се намесва в живота на племето. Но дори, когато се е случило мощно цунами, от континента са били изпратени хеликоптери, за да помогнат, аборигените са ги обсипали с градушка от стрели, които само потвърждават позицията да не се намесват в живота им.

Джентълменският клуб „Уайтс“

Ето тук със сигурност няма да ви пуснат, освен, ако не сте мъж и не сте част от най-добрите британски семейства. При това дори някои от тях не могат да се уредят с членство там.

Това е най-известният клуб на джентълмените в Англия. Основан е през 1693 година от италианеца Франческо Бианко (Франсис Белия) и в него се продавал новооткритият горещ шоколад, но впоследствие се превърнал в типичен (но частен) клуб на джентълмени.

Клубът е известен с „книгата на залаганията”, в която членовете правят какви ли не странни залози. Най-известният залог е за 3000 паунда и е трябвало да определи коя от двете дъждовни капки на прозореца ще стигне до долу първа.

Жени не се допускат до клуба, а мъжете могат да се включат, само ако са поканени от член на клуба, който има подкрепата на още двама.

Кракът ви не може да стъпи тук, дори и да сте милиардер (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Shutterstock

Островът Ниихау

От 1864 г. островът преминава във владение на семейството Робинзон, което не позволява на никого да живее при тях. Там няма нито интернет, нито мобилна връзка, нито пътища, нито автомобили, нито магазини. Електричеството се произвежда от слънчеви панели. Роднините, напуснали острова, могат да се върнат към него само по покана.

Островът Морган

До крайбрежието на Южна Каролина има доста опасно място и това е остров Морган. На него живеят около 5 хиляди маймуни от същия вид. Те са дошли тук благодарение на хора от Пуерто Рико и, ако първоначално някои са били заразени с херпес, сега всеки примат е носител на болестта. Строго е забранено на хората да се появяват на острова, защото това може да доведе до последващи заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Интересно

    86 20 Отговор
    Дообавете в списъка и Банкя - тайм живее най-големият лъжец ан планетата. Можете само да го храните с чекмеджета, но не и да задавате въпроси - започва да линее
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ул. Секвоя #55

    36 8 Отговор
    Кракът ви да не стъпва там, освен ако не носите златно кюлче!
  • 5 Мата Хари

    46 5 Отговор
    И в Банка има един клуб за "отбрани" членове, с ограничен достъп. Казва се "Зайчарника". За съжаление сега всичките му членове треперят като зайци.
  • 6 Георги Първанов

    2 5 Отговор
    Айде бе. Аз съм от комунистическата партия, да видим дали напълно не им покривам изискванията.
  • 7 ikem

    5 4 Отговор
    ..." защото посещението на това място може да има сериозни последствия – на всеки квадратен метър има поне една змия"
    Това не може да бъде възможно! Лъжа!
  • 8 Кую

    13 0 Отговор
    Почетния сарай на ДС.
  • 9 Хан Сол

    2 1 Отговор
    То бива да си с интелект на амеба но поне не го показвай пред хората. И Наче поздравления за сайта за интересната статия
  • 10 Госあ

    9 0 Отговор
    "най-известният клуб на джентълмените в Англия. Основан е през 1693 година от италианеца Франческо Бианко" хахахаха на селяците французите са писали по църквите, щото онея са били неграмотни, чая са им дали китайците, а кралете- германците. Са разбирам и за този жентълменски клуб.
  • 11 Ген. Христо Луков

    3 0 Отговор
    Браво. Дано за напред да пишете повече образователни статии.
  • 12 Кин чун мун

    1 2 Отговор
    Язе приемам всекакви Милиардери
  • 13 Чичо

    3 0 Отговор
    Тъкмо завършили гробницата и Великия Български владетел кан Мотун от рода Дуло (200-174 пр христа) завладява Китай за 200 години, пленявайки Китайският Император Лиу Панг
  • 14 Димитър

    0 2 Отговор
    В зона 51 на военните в Невада има извънземна-човешка база на 5 километра под земята където заедно живеят с военни от хората.Подобна база но по малка има и в България и това е Обект 17 намиращ се на два километра под планината в Лесидрен.Изкопали са специални тунели стигащи до другата база намираща се под Витоша в София.Всичко се пази от военните.Когато беше във властта Соломон Паси е започнал да се рови и е искал да даде информация на хората за да знаят,но военните са го арестували с цялото му семейство.