Last news in Fakti

20 Май, 2021 00:30 13 498 48

Какво ще се случи с тялото ви след една година без секс?

  • без секс-
  • една година-
  • тяло-
  • проблеми

Последиците са меко казано неприятни и много сериозни

Какво ще се случи с тялото ви след една година без секс? - 1
Снимкa: Shutterstock

„- Някъде четох, че ако не правиш секс цяла година, можеш отново да станеш девствена.

- Много опитна девственица ще дойдеш“.

Това е разговор между две актриси от сериала „Сексът и градът“. Определено и двете имат чувство за хумор, както и сценаристите на продукцията.

Всъщност някой от вас питал ли се е какво наистина ще се случи с тялото ни, ако решим да го лишим от секс в рамките на година.

Оказва се, че последиците са меко казано неприятни и много сериозни. Направо не е за вярване какво реално ще се случи с тялото ни. Сега ще хвърлим повече яснота и сме убедени, че никога няма да допуснете да останете толкова време на сухо.

Проблеми с ерекцията

Дългосрочното въздържание е много опасно за мъжете. Поради липсата на сексуална активност се увеличава рискът от еректилна дисфункция. С други думи, ако тялото е свикнало да се сдържа, то възбудата просто вече не идва. Преждевременната еякулация след дълга пауза е най-малкият проблем.

Намалено самочувствие

Мозъкът реагира на липсата на секс, като възприема липсата на интимност като сигнал, че човек вече не е така привлекателен за останалите.

Именно тогава се срива самочувствието и се изпада в депресия.

Лекарите казват, че спермата е естествен антидепресант, помага за подобряване на настроението при силния пол.

32% от жените полудяват, като чуят тази фраза в леглото

Повишен риск от рак на простатата

Американската урологична асоциация е провела проучване, резултатите от което сочат, че мъжете, които не водят достатъчно редовен сексуален живот, са по-склонни да развият рак на простатата.

Проблеми със съня

Дори психолозите са против продължителното въздържание. Те вярват, че липсата на секс в продължение на една година или повече причинява отчуждение между партньорите, намалено либидо и нарушен режим на съня.

Това дори може да промени съдържанието на сънищата ви.

Хората, които не правят секс дълго време, сънуват много по-често еротични сцени. В същото време започват понякога да бъркат реалността със съня и започват да се наслаждават, докато реално не са в будно състояние.

Според експерти липсата на секс дори намалява продължителността на живота.

Това е така, защото намаляването на сексуалната активност води до увеличаване на аминокиселината, наречена хомоцестин. Той уврежда стените на кръвоносните съдове и това води до развитието на атеросклеротични плаки.

Това пречи на нормалното придвижване на червените кръвни клетки, което от своя страна води до тромбоза, инфаркт или инсулт, пише jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 разпутин

    29 7 Отговор
    ши хвани паяжини ......
  • 5 Малееее

    57 8 Отговор
    Свещенна глупост. Пълнят ви главите с глупости, не случайно.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 jhjjjj

    44 5 Отговор
    нищо няма да се случи простотии написани и 5 години да са ако ще все тая
  • 8 ГРАД БУЗОВГРАД

    50 2 Отговор
    Лъскането на бастуна също е един вид секс .Брои ли се ?

    Коментиран от #48

  • 9 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    8 17 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас смятам че всичко по темата е строго ИНДИВИДУАЛНО според човека но по принцип не е голям проблем ако не правиш секс една година то това кога ще започнеш да правиш секс зависи от това кога ще се ОЖЕНИШ а и секса сам по себе си не е нищо ОСОБЕНО и трае само около 2 минути така че е ВАЖНО да има РОМАНТИКА в една връзка а ас не мога да си представя и един ден бес РОМАНТИКА например събота и неделя като не дават бесмилостен град по телевизията ас и моята вече съпруга ВЕСИ се чувстваме малко тъпо но отиваме на слаткарница или четем стари броеве на списание нов фолк и пак има РОМАНТИКА лошото е само че днес ние отбелязахме точно един МЕСЕЦ от сватбата ни а тя още не е бремена това значи че ще има и втора брачна нощ и ще трябва да похабим още 2 минути от живота си но за съжаление и това е част от брака

    Коментиран от #20, #22, #25, #27, #30, #32, #33, #35

  • 10 Аз съм на 42

    33 2 Отговор
    И повече от 2 години не съм шибкал а преди това пак сексовете беха само порно😂😂😂
  • 11 отде накъдв

    17 4 Отговор
    Не само че не е вредно ами е и полезно повреме на секс се отделя голямо количество цо2 .
    Значи можем да избием кравите щото отделяли цо2 а не моем спрем праим секс.
  • 12 Не знам

    50 2 Отговор
    някой да е умрял от липса на секс , а от секс са умрели и умират много .
  • 13 Хофман

    26 4 Отговор
    Ще заприличате на Десислава Атанасова така че, по добре правете!
  • 14 Бойко шкафа

    28 2 Отговор
    Аз за туй на дърти години,си поръчвам млади плеймейтки..
  • 15 Тюфи

    17 3 Отговор
    Най-добрият секс е с Мара Шепова с петте баджака. Можеш да си я връткаш както искаш и по всяко време.
  • 16 ясно

    13 8 Отговор
    Тя затова ли Мая е побесняла?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Милена

    6 5 Отговор
    Без секс може. Но без душа и пръсчето не ми е ясно.
  • 20 Село Казанлък

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    То със 2 минутен секс не става, да я забремениш . Всяка вечер трябва ,да спиш с нея за бебе . Ти прочете ли статията внимателно , до какво води неоравенето на секс , чака дете да има. А какво е това втора брачна нощ . Ще правиш за втори път в живота си секс .
  • 21 Малките електроуреди

    10 0 Отговор
    Хващат прах, губят еластичност и им падат батериите.

    Коментиран от #29

  • 22 Гост 666

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Вие сте за психиатър . Втора брачна нощ 2 минутен секс . А чакате да имате дете . То с гледаме на тъпи сериали ,не става както да я държиш за ръка . И само една поза . Щом правиш този 2 мин . Секс след това не спирай продължаваш да блъскаш и готово . Веси ако я има ще е доволна а ти пак ще изтегляш , човечета за правене на бебета . С целувки и романтика не се правят бебета. Или на твоята планета така ги правите.
  • 23 big

    11 0 Отговор
    Ами според тази статия, вече да съм умрял! Пълни глупости! Неприятно е да обичаш жените, но да не можеш да им се насладиш по различни причини, но чак това!
  • 24 Анти спорт

    7 4 Отговор
    Абе неграмотник кога ще се научиш да пишеш . От коя махала в тоя град си , да мина да ти покажа няколко урока , как се прави секс. И после пък а програма по правопис и граматика .След това ще има и час по музика . Ще слушаш , рок , метъл , джаз , поп , и класическа музика докато се култивираш , и влезеш в 21 век .Нали си прочел статията занчи си видял неоравенето на секс до какво води .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост7782

    10 6 Отговор
    Какво ще стане ли ако караме без секс . Тука има един коментираш , който я кара без секс само на романтика . Пише като туземец от някой задръстен остров . А името на острова е Младоженеца от Казанлък .Вижте му коментарите на тази тема и ще разберете какво води не правенето на секс с мозъка. Даже и да чете тези интересни неща . Той държи на своето романтика секс за , първи път когато се ожениш , в поза мисионер жената е облечена от кръста на горе . И после само романтика и сериали, та чак до другата година на същия ден .Ето това води неоравенето на секс , мозъка да се скапе .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гост

    11 3 Отговор
    Какво стаа ли . Става това като тоя от Казанлък почваш да слушаш чалга , да гледаш сериали , да правиш 30 секунден секс . Той пише , че е 2 минутен но аз знам , че е по бърз като заек . Ето това става ако си без секс . А също и затъпяваш не пишеш правилно и вярваш , че герой от книга е истински.
  • 29 Милена

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Малките електроуреди":

    Дигнаха цената и на батериите.
  • 30 Момък

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Голем артист си, поздрави! Под всяка статия за секс пишеш едни и същи работи, а хората ти се връзват и коментират, щото мислят, че си сериозен. 😆

    Коментиран от #36

  • 31 Фози

    7 1 Отговор
    Тази,Вени,няма ли да спре да пише само за секс? А и съм напълно съгласен с коментарите по-горе -пълни глупости, и неверни неща ,в тази статия !
  • 32 Зик.

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Вие май не спите нощем ,а чакате с нетърпение да излезе статията и да напишете вашите едни и същи коментари . За правописа да не говорим . От коя махала си ,от някоя в селата около града. То само по селата гледат турски сериали и са романтични . То други забавления нямаш там на село . А видях в града Сандокан да те търси , разбрал за вас , че сте му фен и ви търсеше . Но разбрал , че не сте от града , а от някакво забутани село . Изпуснахте го щяхте да направите селфи с герой от книга . На плпщадат стоя цял ден картонен плакат на артиста от филма . Имаше и един фотограф от един вестник за да ви снима . Бяха разбрали за вас , че вярвате в измислени герой и , че сте фен на чалгата , сериалите и скапаната романтика .😆😆😆😆🤟🤟🤟🤟🇧🇬🎸🎸🎸🎸🎸

    Коментиран от #38

  • 33 Хайл

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    От кой магазин купи жената .Щом не може да забременее я върни , и вземи нова по нов модел . Тези нови могат да имат деца .Ха хаха .
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Благодаря за хумора след всяка статия от рубриката . Жал ми е за хората, които не разбират вица.

    Коментиран от #37, #41

  • 36 Нема що

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Момък":

    Дали нормален човек ще се забавлява като пише едно и също ? Може ден-два, седмица, но една година си е заболяване.Поне да беше грамотен !
  • 37 Няма за какво

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    При менталните проблеми няма нищо хумористично.Даже напротив !
  • 38 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Зик.":

    не мога да се снимам с САНДО КАН господине той е ИСТОРИЧЕСКИ герой живял отдавна сега просто го въспяват в песни защото е бил герой и учат децата на история

    Коментиран от #40, #42, #43

  • 39 бойчо

    1 3 Отговор
    Поздрави на най-хубавия град - Казанлък!
  • 40 Зик

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Не можеш защото не съществува . Измисле герой от книга писана през 1900година . Как може да вярваш на бъзици .
  • 41 Масаон

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Къде видяхте хумор .Разказва стари вицове с нови герой и доста тъпи вицове . Като зафеносе на поп фолка и турските сериали .
  • 42 Село Казанлък

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Брачет как може да вярваш , че Сандокан е истински. И на каква история учат чалгарските песни . История за най гнусните и задръстени песни .
  • 43 Масон

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Ха ха готин виц . Сандокан е измислен герой от книга . Как може да се снимаш с измислен герой. Освен ако използваш плакат от филма . Поне научи как се пише името на героя на Емилио Салгари . А ти стъпвал ли си в библиотека или кино . Май в твойта махала няма такива неща .

    Коментиран от #44

  • 44 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Масон":

    в библиотеката не съм ходил господине но и няма СМИСЪЛ защото у дома имам всички броеве на списание нов фолк и с моята вече съпруга ВЕСИ често си ги четем заедно а на КИНО ходим често и гледаме РОМАНТИЧНИ филми като мач за двама и други РОМАНТИЧНИ шедйоври на турското кино

    Коментиран от #46

  • 45 🐄🐃🐄🐃

    4 0 Отговор
    Мистър Бийн е реална личност.Живее в друго измерение, не е грамотен и не е добре с главата.Явно, и жена му е същата.
  • 46 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Прав си, че няма смисъл, но на преглед иди задължително.
  • 47 гост

    1 0 Отговор
    Светът е оцелял, защото се еб...смял - габровска поговорка !
  • 48 адаша

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД БУЗОВГРАД":

    Брои се . Води се ръкопашен секс.