28 Май, 2021 17:57 8 376 14

5 обиди, които жените не бива да прощават

  • обиди-
  • жени-
  • мъже-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • скандал

Дами, не оставяйте тези неща да се разминат просто така

5 обиди, които жените не бива да прощават - 1
Снимка: Shutterstock

Много жени правят огромната грешка да прощават на любимия мъж дори това, което не е за прощаване. Психолозите са категорични – те правят това заради ниско самочувствие и страх от изоставяне. Но не забравяйте, че ако един мъж не цени вас и връзката ви, няма никакъв смисъл да тичате подире му, пише Флагман. Той просто не е вашият човек. Нека да видим кои обиди от устата на любимия никога не бива да прощаваме.

„Какво ли разбираш ти от това!“

Тази фраза се отнася до онези, които очевидно обичат да унижават човека до себе си. Казано иначе, той ви смята за човек от „втора ръка“, който няма как да знае важните неща. Как да отговорите на тези думи ли? Обяснете му, че е унизително и неприятно да чувате от устата му такива неща. Ако не спре да го прави, замислете си струва ли си да бъдете с него. Ако още в началото на връзката говори такива неща, какво ще се случи след време? На път сте да се сдобиете не с опора в живота си, а с човек, който нон стоп ще ви вменява комплекси.

„Ама че си глупава!“

Едно е, ако той произнася тези думи на шега, но ако любимият ви „застрелва“ с тази фраза пред познати или приятели, не толерирайте подобно поведение. Първо, това предполага, че той е изключително невъзпитан и нетактичен. На второ място, не мисли изобщо за вас и вашето достойнство.

Той омаловажава постиженията ви по всякакъв възможен начин

Когато мъжът не забелязва работата, която жената върши в къщата и не цени нейните усилия, това говори за неуважение. Ако казва: „Какво толкова си направила“, значи трябва да си поговорите двамата сериозно. Опитайте се да не правите нищо в продължение на няколко дни и вижте как ще реагира той. Проведете експеримента и след това отново си поговорете. Ако не промени мнението си, не можете да разчитате на хармонична връзка с този човек.

Той ви поставя в лоша светлина пред приятелите и семейството

Какъв човек би си позволил такова отношение? Свестните мъже ще направят всичко възможно, за да изкарат жена си най-добрата. Те няма да казват, че тя не прави нищо или пък, че не прави нещата както трябва.

Той злослови срещу вашите родители

Как трябва да реагирате? Изградете адекватна комуникационна тактика, обяснете му, че също не сте доволни от роднините му, но не говорите за това. Идеалният вариант е да си поговорите спокойно и да наблегнете на това, че човек не избира своите роднини. Ако ви обича, той ще приеме ситуацията такава, каквато е.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BigBulgarianBoss

    17 7 Отговор
    Аз така обиждам жената, че нема да ви стигнат статиите...

    Коментиран от #4

  • 2 роби

    14 3 Отговор
    "страх от изоставяне" жените нямат до към 45 тата си годишнина. После е адски страх във втората им младост, затова в третата им възраст са сами. Ама Събина трябва да ги знае тези неща, или?
    Един зевзек казваше "жената се е родила с професия" да му мисли мъжа.
  • 3 amon

    9 1 Отговор
    'умен', 'глупав'. за едни 'умно' е едно, за други друго. разни хора, разни идеали. а пък мъжете най-, ама-ма-ма-ма най-много обичат жена им да им дава акъл.
  • 4 яку Ва

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "BigBulgarianBoss":

    хакай Стойчо!!!
  • 5 Белгиеца

    12 3 Отговор
    Обидите, които жените отнасят най-често са: тъ.па. ов.ца. , ку.р.ва., и безмозъчна глу.па.чка В доста от случаите те си го заслужават. Един мъж търпи, търпи-докато не му писне. Разбира се, че същото важи и за жените, но там обидите не играят същата роля, техните методи са по...кръвопийски.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    8 5 Отговор
    Относно "Какво ли разбираш ти от това", ако почна да давам конкретни примери за женски бисери, на които съм присъства, няма да ми стигне мястото за коментар.
    Дори децата са се смяли с глас на изцепките.
  • 7 Гост

    7 3 Отговор
    Съ6ке, а що не вземеш да напишеш статия за обидното отношение на жените към мъжете, а?
    Аз съм търпял от жена следното. Давам й 50 лв да си харчи, а на вечерята с приятели тя ги вади и демонстративно плаща с тях, сякаш не аз а тя изкарва парите у дома. Като я питам какво прави, тя отговаря най-нагло, че и без това тя плащала сметките в къщи.
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Белгиеца":

    Мнoгo прoблeми идвaт oт мoнoгaмиятa..., нo тaкa cмe възпитaни, чe дoри дa мoжeш дa ocигуриш дoбър живoт нa някoлкo жeни, трябвa дa ce зaдoвoлиш c EДНA, тъй кaтo мнoгoжeнcтвoтo в Бългaрия e нeзaкoннo. Cтaритe мoми пък нaпрaвo къcaт cърцeтo...
    Проблемът е в МОНОГАМИЯТА. Жена ти знае, че тя официално е единствената и си вдига "акциите"....

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Защо ти е да се жениш за няколко жени? Живейте си заедно. Кой ви спира? Кой ви знае какво правите у вас?

    Коментиран от #10

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Cигурнo нeвoлнo cъм Ви зaceгнaл. Приeмeтe извинeниятa ми.
    МOНOГAМИЯТA e причинa зa eдин куп бeди, oщe oт Aдaм и Eвa, Трoянcкaтa вoйнa и мн. др....
    "Шaршe лa фaм" e ceнтeнция бaзирaща ce нa гoрчив oпит...
    На безсмислени въпроси като Вашите няма как да се отговори разумно.

    Коментиран от #11

  • 11 Оре

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти арапин ли си?.
  • 12 Ахмед Доган

    0 2 Отговор
    има още една обида която не понасят ако я пришпориш с порязан банан
  • 13 Има мъж -

    0 1 Отговор
    има проблем. Няма мъж - няма проблем. Лесно е.
  • 14 PRO

    1 1 Отговор
    В днешно време повечето жени, не всички, но повечето, са абсолютна сбирщина от инфантилни, нагли, алчни, егоистични, нарцистични и подмолни същества, които не се интересуват от нищо друго освен собствените си капризи, които между другото те самите не си разбират добре. Нямат чувство за отговорност, не мислят за последици и като се оакат някъде смятат, че мъж или общество трябва да им прощават всичко, защото са пуснали няколко сълзи. Възпитават си децата токсично, превръщат момчетата в лигльовци, дъщерите в лигли чакащи всичко наготово. Едновременно се държат така, че между краката им е най-голямата щедрост, която могат да проявят, а като им кажеш, че друго не могат да предложат се обиждат и мелят два часа лекции по феминизъм. Съгласен съм ,че не трябва да се обиждат по изброените начини, но и жените да се научат, че освен да изискваш, трябва да има и какво да дадеш.