ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Шоколадова торта с тиквички

Сочен и мек шоколадов десерт

Публикувана: 12 Юни, 2021 10:05
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2410
Рецепта на деня: Шоколадова торта с тиквички
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Необходими продукти:

За блата:

240 грама настъргани тиквички (една по-голяма тиквичка)
150 грама брашно
35 грама какао, неподсладено
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
малко сол
2 яйца с размер L
120 грама захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
60 милилитра масло
80 милилитра мляко
90 грама шоколадови капки или парченца шоколад

За шоколадовата глазура:

120 грама шоколадови капки или тъмен шоколад
45 грама масло
1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 супена лъжица глюкозен сироп

шоколад за декорация

Начин на приготвяне:

Блат:

Включете фурната на 180 ° C. Пригответе тавичка за хляб с размери 25 х 12 см, поставете хартия за печене на дъното и намажете краищата.

Измийте тиквичките, отстранете краищата и ги настържете на ренде с по-големи зъби. Оставете настърганите тиквички. Не източвайте излишната вода (освен ако няма твърде много вода, отстранете тази вода, но не я изстисквайте допълнително).

В отделна купа смесете брашно, какао, бакпулвер, сода и сол. Оставете ги настрана.

В нова купа, в която по-късно ще комбинирате всички съставки, смесете яйцата, захарта, екстракта от ванилия, маслото и млякото.

Разбъркайте с бъркалка.

Добавете сухите съставки (в купата с брашното), разбъркайте всичко с шпатула и накрая смесете настърганите тиквички и шоколадови капки или парченца тъмен шоколад.

Прехвърлете сместа в подготвената форма и печете 35-40 минути или докато клечката за зъби, която сте поставили в средата, излезе суха.

Оставете тортата във формата за 10 минути, след което внимателно я прехвърлете в хладилника.

Шоколадова глазура:

Напълнете наполовина с вода малка тенджера и оставете да заври. Междувременно начупете шоколада на по-малки парченца.

Прехвърлете шоколада в топлоустойчив съд и го поставете върху тенджерата с вода. Разтопете шоколада, като разбърквате от време на време. Можете също да разтопите шоколада в микровълнова фурна.

Сега добавете нарязаните на кубчета масло и разбъркайте, докато се разтопи напълно.

Накрая смесете глюкозния сироп и екстракта от ванилия.

Изсипете глазурата върху охладената торта. Когато глазурата стегне, украсете тортата с черни или бели парченца шоколад, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Така така
1 Отговор
Може и торта отягоди с чесън, домати с колците и други извращения

Оценка:
-0 +10

Сух таратор
2 Отговор
А към тиквичките чеснов сос поднася ли се?

Оценка:
-1 +7

3
Този коментар е премахнат от модератор.
4
Този коментар е премахнат от модератор.
7438
5 Отговор
Прясно изпечен домашен кекс с чесън и коприва

Оценка:
-1 +3

Последния Софиянец
6 Отговор
Утре отиваме в Банкя.Тиквата да ни почерпи с такава за рождения ден.

Оценка:
-0 +3

И аз да кажа
7 Отговор
Тиква пълнена с раци и сладолед 🎃🦀🍨

Оценка:
-0 +2

15 годишен
8 Отговор
Харесвам тиквички, но нз какво ще стане от всичкото това....!

Оценка:
-0 +1

Туй не го ща
9 Отговор
няма да го ям

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Пламен Орешарски
Кандидат-президентът отговаря с въпрос на питане за изхода от вота на 6-и ноември
Що за въпрос - я помислете и го задайте пак!"

Още бисери
ТОП 5