Необходими продукти:
225 мл сухо бяло вино
350 мл вода
2 стръка пресен лук, нарязан
8 зърна черен пипер, цели
4 бр. филе от сьомга
За соса:
175 г крема сирене
¼ краставица, обелена и настъргана
2 супени лъжици копър
2-3 супени лъжици вода
1 супена лъжица лимонов сок
Черен пипер на вкус
Пресен копър на стръкове за гарниране
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган смесете виното и водата. Загрейте на средна температура. След като се загреят, добавете лука и пипера. Разбърквайте за няколко минути. Добавете рибата. Оставете да заври, увеличете котлона и покрийте с капак. Гответе така за няколко минути, докато отново заври. Намалете котлона на средно към ниско и оставете да къкри около 6 минути или докато рибата започне да се разпада при натиск с вилица.
Междувременно в купа смесете продуктите за соса и пасирайте. Внимателно прехвърлете рибата в плато за сервиране. Залейте със соса. Поръсете с нарязан пресен копър.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Имигрант
Коментиран от #7
16:09 13.06.2021
2 Уса
16:41 13.06.2021
3 Рибарко
Коментиран от #5
16:45 13.06.2021
4 Соса щом е нежен
16:58 13.06.2021
5 Брендица
До коментар #3 от "Рибарко":
Жена ловец да лови мъж. Нищо не каза драги17:48 13.06.2021
6 Хахаха,.... мъж...!
20:20 13.06.2021
7 Глупости
До коментар #1 от "Имигрант":
Най-евтината сьомга във Франция е 5.40 евро за 250гр. Значи 9 евро за кило според теб, нали? А не си мисли, че ако купиш на тази цена от нея не изтича червена вода ...02:04 14.06.2021
8 Ей туй
16:35 14.06.2021