Last news in Fakti

19 Юни, 2021 23:30 2 083 8

Отбелязваме за седми път Нощта на книгите за Хари Потър

  • хари потър-
  • диагон-али

Темата на тазгодишното събитие е улица „Диагон-али“

Отбелязваме за седми път Нощта на книгите за Хари Потър - 1
Снимка: Егмонт

Най-магичната търговска улица „Диагон-али” ще бъде претворена от почитателите в цял свят по време на седмата „Нощ на книгите за Хари Потър”. Глобалната инициатива за първи път се провежда през лятото, като в честванията са поканени да се включат семейства, литературни и фен клубове, библиотеки, читалища, книжарници, съответно възможностите, които предполагат актуалните противоепидемични мерки в страната.

Тази година вълшебната дата е 24 юни, когато всеки, запленен от фантастичния свят на Дж. К. Роулинг, може да прекрачи прага на въображението, вдъхновен от незабравимите истории и приключенията на „момчето, което оживя“. Сред основните цели на кампанията е възможността младите читатели да се потопят в света на книгите и насърчаване на интереса на подрастващите към четенето. Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява всяка година да привлече милиони млади хора към книгите, разпространявайки послания за толерантност, емпатия, вълшебната сила на приятелството, а всички национални чествания в рамките на Нощта са обединени около основното послание – необходимостта от мотивация на детския интерес към книгите.

Предложения за тематични игри и четене на откъси от най-ярките и запомнящи се моменти от историята за младия магьосник, свързани с „Диагон-али“, се съдържат в специален организационен пакет, преведен на български език и достъпен безплатно на сайта на издателство „Егмонт”. Освен, че ще предразположи почитателите да се потопят в света на „Хари Потър”, организационният пакет съдържа полезни насоки и съвети за креативни дейности за библиотеки, книжарници, читалища, училища, както за отделни домакинства и виртуални онлайн събития, които ще бъдат акцент в тазгодишните чествания.

Издателство „Егмонт“ отправя специална покана към всички читатели, училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в страната да се присъединят към инициативата, като организират свои събития, с които да отбележат „Нощ на книгите за Хари Потър: „Диагон-али“. Всички те могат да използват специално подготвения организационен пакет с идеи, напътствия и материали за подготовката на един незабравим празник. Пакетът може да бъде свален от сайта на издателството.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четник

    5 4 Отговор
    Ако някога попаднете в Лондон идете до гара Кингс Крос.Там ше видите една тълпа от цял свят(преди пандемията) да се снима с една количка за пазаруване ,която е зазидана в стена.Луда работа ама атракция.Азиатците се радват като малки деца на всякакви щуротии измислени за печелене на пари.

    Коментиран от #5

  • 2 ЕвроЗона

    5 2 Отговор
    Защо?
  • 3 Гого

    1 4 Отговор
    Налага ми се спешно да летя до Бремен за кофти повод,но не знам как да го направя,моля помагайте!!!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Гого

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    Със тези онлайн истории съм като абориген
  • 5 Мюмюн

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Алоууу, аретлик-бех у лондуна и да думам-куличката вечи я няма. Сещай се...жилязо.
  • 6 Честито

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    Кое не знаеш....как да летиш до там ли? Или какъв е "кофтия" повод? Или Терминал 2 ти е далеч? Или се чудиш с коя авиокомпания да отидеш? Или се колебаеш дали с автобус е по-добре? Какво всъщност искаш? Това поне знаеш ли?
  • 7 антипотър

    6 2 Отговор
    спрете да тровите умовете на хората с тъпотии!!!
  • 8 Гост

    4 3 Отговор
    Фентъзи за деца до 10 години са тези книги . От първата стигнах до 20 страница и я захвърлих в купа с тъпи книги.