Last news in Fakti

27 Юни, 2021 10:05 5 622 6

Рецепта на деня: Пица със сметана, шунка и люта чушка

  • пица-
  • сметана-
  • шунка-
  • люта чушка-
  • какво да сготвя

Може да експериментирате и с други добавки

Рецепта на деня: Пица със сметана, шунка и люта чушка - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

100 г кашкавал

2 домата

50 г гъби

2 с.л. заквасена сметана

100 г шунка

1 люта чушка

сол и черен пипер

2 стръка пресен босилек

тесто за пица

Начин на приготвяне:

Вземете половината или 1/3 от тестото, в зависимост от това колко тънка искате да бъде пицата. Поръсете брашно върху плота и разстелете с ръце тестото. След това го разточете във формата на кръг и го прехвърлете в тава за пица, оформете ръб.

Нарежете доматите на тънки филийки, може да ги обелите предварително. Ако искате да се улесните, може да използвате чери доматчета, които просто да разрежете на половинки.

Нарежете гъбите на тънки филийки и ги запържете за кратко с капка мазнина в тиган. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Настържете някакъв вид твърдо сирене - пармезан или грана падано.

Намажете тестото със сметана, върху нея разпределете настъргания кашкавал. Отгоре подредете домати и шунка. Най-отгоре разпределете лютата чушка и гъбите. Печете пицата в предварително загрята фурна на 230 градуса 10 минути или до добиване на златиста коричка.

Преди сервиране овкусете със сол и черен пипер и поръсете с листа пресен босилек, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Една тава пица, в памет напървотогаже

    6 1 Отговор
    Всичко ок, защо сега таз сметана...!
  • 2 Т.пачкеее,

    7 3 Отговор
    Пица със сметана НЯМА! За такъв боклук може да говори само някой, който пазарува "храна" от дискаунти и приготвя пастата преварена, като за прасета: слага тенджера с вода на котлона, изсипва неопределено количество паста (къса, спагети), вари половин час, а като сипе в чинията, полива с доматено пюре от хладилника... Отврат! Но, така ще е, докато в България все още с умиление си спомнят за буламачите на РСВ, Балкантурист и Обществено хранене, а хората не се хранят, а ядат...

    Коментиран от #5

  • 3 Никаква пица

    3 1 Отговор
    Френска пърленка , която се пече в пещ на дърва и прясна ухае прекрасно като се извади - леко опушена и хрупкава , тестото трябва да е тъничко ! Е , и на фурна става !
  • 4 🤯🤯🤯

    1 0 Отговор
    Ужас
  • 5 Грульо

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Т.пачкеее,":

    Мен ме кефиха кифтаците на РСВ, имаха специфичен вкус. :D
  • 6 Туй не го ща

    0 0 Отговор
    няма да го ям