Last news in Fakti

4 Юли, 2021 19:22 5 398 8

Историята на истинския Тарзан (ВИДЕО)

  • тарзан-
  • джунгла-
  • дива природа-
  • виетнам

Виетнамецът е прекарал 41 години в гората с баща си

Историята на истинския Тарзан (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Това е удивителната история за баща и син, които са живели в гората в продължение на четири десетилетия, след като са избягали от войната във Виетнам. Хо Ван Ланг, сега 49-годишен, прекарал 41 години с баща си, живеейки в дълбока гора в провинция Куанг Нгай, пише Блиц.

Те напуснали цивилизацията в края на войната във Виетнам през 1972 г., когато американска бомба убила майката и двамата братя и сестри на Ланг.

Бащата и синът оцелявали като яли мед, плодове, змии, гущери, жаби, изграждали приюти и се справяли, доколкото са могли.

През четирите десетилетия те срещнали само петима души и всеки път бягали от тях.

През 2015 г. Алваро Серезо, фотограф, ги проследил, последвал и забелязал невероятни неща.

"Бащата на Ланг имаше голяма фобия от завръщането си в цивилизацията, защото не вярваше, че войната във Виетнам е приключила", казва Серезо.

Това, което най-много шокира медиите в историята на този истински Тарзан, е фактът, че доскоро той не знаел, че има жени. "Баща му никога не му обяснил, че има два пола, така че за пръв път видя жена, когато пристигна в малкото село." Но това не било всичко. През нощта той бил изумен от светлината, идваща от крушката.

"Ланг ни каза, че да се наслаждава на светлина през нощта, е невероятно за него", каза Серезо. След това се запознал с телевизията, за която баща му така и не му разказал. Знаел само, че в малката черна кутия живеят някои дребни хора.

Той бил особено доволен, че има животни, с които може да играе, защото не може да го прави с горските животни.

Първата година извън джунглата била изключително трудна за него и имунната система трябвало да се адаптира към много неща, особено към вируси и бактерии. „Ланг беше може би най-сладкият човек, когото някога съм срещал, той просто не знаеше кое е добро и кое лошо“, казва фотографът.

Днес той живее в малка къща в село недалеч от джунглата. Той прекарва времето си в съвременния свят, но все още е доста несвикнал със социалните правила. Липсата на социални умения е една от най-големите пречки, пред които е изправен осем години след присъединяването си в цивилизацията.

Въпреки че сега знае, че има мъже и жени, той все още не разбира основната разлика между тях. Брат му го описва като „бебе, заклещено в тялото на мъж“, тъй като не разбира концепцията за живот в нормален свят.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    18 4 Отговор
    "американска бомба убила майката и двамата братя и сестри на Ланг."
    и след това:
    "Брат му го описва като „бебе, заклещено в тялото на мъж“"
    Ха сега де!?

    Коментиран от #4

  • 2 Брат

    13 0 Отговор
    Може да е имал трима братя, двама от които са убити. Но така става, когато мисирките не знаят езици, ползват гугъл преводач и дори не четат какво е излезнало от него.
  • 3 Тарзан., маймун ли е..?

    6 1 Отговор
    то тези и този, никаква разлика....!
  • 4 Цъки

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    Да и на мен ми направи същото впечатление. И ако е познавал мъжките и женските животни няма как със сутришната ерекция да не е заподозрял, че има нещо гнило. Освен ако не са си посегали с бащата.
  • 5 Пурко

    17 0 Отговор
    Отново брилянтен превод на мисирките! Поклон пред професионализма Ви фаТки!

    Коментиран от #6

  • 6 koko здраво оре

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пурко":

    във в. ПиГ пишат по-яки
  • 7 Чичо ох дай пак

    4 0 Отговор
    От ланг ли идва " Имаш голяма ланга"?
  • 8 Счупи тъпомера

    5 0 Отговор
    Събче, мноо си п.роста. По-неграмотно списване не бях срещал отдавна.