Last news in Fakti

18 Юли, 2021 16:05 2 732 7

Рецепта за вечеря: Пилешки кюфтенца с пармезан и доматен сос

  • пилешко-
  • кюфтенца-
  • пармезан-
  • какво да сготвя

Насладете им се с чаша бяло вино

Рецепта за вечеря: Пилешки кюфтенца с пармезан и доматен сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

600 гр. пилешко месо, смляно

1/2 чаши лук, нарязан на ситно

2 супени лъжици чесън, пресован

3 супени лъжици магданоз

1/2 чаши пармезан, настърган

1/4 чаши смлян хляб

2 супени лъжици олио

2 чаши доматено пюре

1 чаша сирене моцарела, настъргано

1 ч. л. сушен босилек

хляб

Начин на приготвяне:

Първото нещо, което трябва да направите, е да смесите смляното пилешко месо, лук, чесън, магданоз, пармезан и смлян хляб в купа. Всички съставки трябва да бъдат интегрирани.

След като сте готови със сместа, с ръце оформете еднакви по големина топки със среден размер. Броят на кюфтетата зависи от размера им и от това, колко искате да бъдат те.

В чугунен тиган с предварително загрято масло изпържете кюфтетата за около 10 минути. След като станат готови, идва време да добавите доматеното пюре, моцарелата и босилека. Слагате всичко това във фурната при 180 ° С и печете за около 15 минути.

Оставете готовото вече ястие да се охлади. Сервирайте и се насладете на една прекрасна вечеря. Тези кюфтенца могат да се комбинират прекрасно с чаша бяло вино, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мръсния Фикри

    2 5 Отговор
    Развалихте ги с тоз доматено пюре...!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чистия Фикри

    2 3 Отговор
    Истинските кюфтаци са свински другото е за женчовци.
  • 4 :))

    2 2 Отговор
    "... 2 супени лъжици чесън, пресован.." ***** и сицилианец ша са отрови:))..
  • 5 Гочо

    8 1 Отговор
    Деда ви се пармезан и муцарела е ял
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за предложената рецепта госпожа МАРИНОВА
  • 7 Нямаше шпекуф, он искал майонеза

    1 1 Отговор
    С пилешки кефтета..... шпекуф имаше само у дамски и кокошката, оти беха,, богати,,...!