Необходими продукти:
гъби - 500 г
тиквички - 4 бр.
моркови - 5 бр.
лук - 3 бр.
зелен фасул - 500 г
магданоз - 1/2 връзка
риган - 1 с.л.
градински чай - 1 с.л.
вино - 1 ч.ч.
червен пипер - 3 с.л.
сол
олио
Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват много добре, като пънчетата се почистват, без да се премахват. Тиквичките се измиват, почистват се от връхчетата и дръжките и се нарязват на едро. Лукът се почиства и нарязва на едро. Зеленият фасул се измива и почиства. Нарязва се на дребно. Морковите се измиват и обелват. Нарязват се на кръгчета.
В глинена тенджера се нареждат най-отдолу лукът. След него са слагат морковите, след това тиквичките, зеленият фасул и най-отгоре се нареждат гъбите. Във виното се разбърква риганът и градинският чай, след което зеленчуците се поливат с виното. Прибавя се сол и червен пипер. Зеленчуците се заливат с олио и вода до половината на зеленчуците.
Вкусната яхния се пече се под капак 60 мин във фурна на 200 °C, след което капакът се премахва и се прибавя ситно нарязаният магданоз. Постната яхния се пече без капак 40 мин на 200 °C на долен реотан, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #2
16:16 24.07.2021
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
Не ми копирай ника лош човекКоментиран от #5
16:29 24.07.2021
3 Стойчу
16:29 24.07.2021
4 въпросче
09:01 25.07.2021
5 ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
ас сум истинскиа с двете ауди инвалид сам16:09 25.07.2021