Last news in Fakti

28 Февруари, 2013 18:31 1 470 0

Deep Purple пускат нов албум след 8 години пауза

  • deep purple-
  • албум-
  • рокгрупа

Легендарната британска рокгрупа Deep Purple обяви името на новия си албум, който трябва да е готов на 26 април. Той ще се казва Now What?! („И сега какво?!“), ще съдържа 11 парчета и ще бъде в духа на музиката от 70-те, съобщава техният официален сайт. Това ще бъде 19-ият студиен албум на на „Пърпъл“ и първият, който бандата издава от 8 години насам.

Продуцент на проекта е Боб Азрин, работил навремето с Pink Floyd и Kiss. Той ще се появи в три формата - CD, лимитиран вариант DVD с бонус трак и интервю с членовете на групата, както и двоен винилов албум. След премиерата музикантите планират турне, чиито дати ще бъдат уточнени възможно най-скоро.

Deep Purple са сред най-влиятелните рокгрупи от 70-те насам и са смятани за едни от създателите на жанра хеви метъл, повлияли на цялата по-късна „тежка“ музика.

В света са продадени около 250 милиона копия от техните албуми, а от предишния им диск Rapture Of The Deep, излязъл през 2005 г., само в Европа е изкупен 200-хиляден тираж. 

За 45-годишната история на групата през нея са минали 14 музиканти – виртуозният китарист Ричи Блекмор, който в момента се занимава със свои солови проекти, Глен Хюз, Дейвид Ковърдейл, Джо Сатриани, Томи Болин... В сегашния й състав влизат петима легендарни музиканти – Йън Гилън (вокал), Роджър Глоувър (бас), Стив Морз (китара), Дон Еъри (клавишни), Йън Пейс (ударни). 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА