Необходими продукти:
3 тиквички
50 мл зехтин
1 с.л. лимонов сок
2 твърдо сварени яйца
2 скилидки чесън
500 гр. цедено кисело мляко
250 гр. сирене
сол
черен пипер
няколко свежи стръка копър
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват и обелват, след което се нарязват на тънки пръчици по дължина и след това на кубчета. Може да оставите няколко лентички тиквичка, нарязани с белачката за украса на разядката. Ситно нарязаните тиквички се поръсват със сол и се поливат със супена лъжица прясно изцеден лимонов сок и зехтин. Разбъркват се хубаво с лъжица, така че всички кубчета да се овкусят добре.
През това време се сваряват яйцата и след като се охладят, се обелват и нарязват на ситно. В купа се слага киселото мляко, счукания чесън, нарязаните на ситни кубчета яйца, подправят се на вкус със сол и черен пипер. Добавят се овкусените тиквички, рендосаното сирене и отново се разбърква млечната разядка. Оставя се в хладилник да се охлади. Разядката с тиквички се прехвърля в порционни чинии и се пръсва със ситно нарязан копър и се украсява с розички от лентите тиквичка, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Емил
10:10 18.08.2021
2 Жина ти има нужда,
12:07 18.08.2021